Dușurile reci vă mențin pielea fermă și viguroasă

103
Dușurile reci vă mențin pielea fermă și viguroasă - dusuri-1660568873.jpg

Articole de la același autor

Multe persoane nu sunt conștiente de beneficiile pe care le poate avea un duș rece. Desigur, se știe, acestea nu sunt atrăgătoare pentru toată lumea. Gândul că ar putea intra sub apa rece le face multora pielea de găină. Cu toate acestea, dacă ați cunoaște câteva beneficii ale dușurilor reci, cu siguranță ați da o șansă acestei terapii economice pe care o puteți face în propria casă. De exemplu, atunci când apa rece intră în contact cu orice parte a corpului, ea provoacă contractarea vaselor de sânge, reactivând astfel circulația sângelui în întregul organism. 


Această acțiune curăță organele și ajută la eliminarea impurităților din sânge prin porii pielii. Făcând dușuri reci, puteți scădea temperatura corpului, ceea ce face ca organismul să folosească mai multă energie pentru a o ține sub control. În acest fel, puteți accelera metabolismul și ardeți mai multe calorii. Acest fapt poate fi foarte util pentru persoanele cu un metabolism lent, cum ar fi cele care suferă de hipotiroidism. Mai mult decât atât, apa rece are un efect pozitiv asupra capilarelor, activând circulația sanguină și limfatică. Astfel, dușurile reci contribuie la eliminarea excesului de lichide din organism.


Acest efect este util mai ales pentru persoanele care suferă de edeme, retenție de apă și inflamații ale articulațiilor. Totodată, apa rece este cel mai bun tratament de înfrumusețare a pielii, deoarece o menține fermă și viguroasă, protejând-o împotriva ridurilor și aspectului zbârcit. În plus, ajută la eliminarea celulelor moarte, precum și la prevenirea stresului și a celulitei. De asemenea, dușurile reci cresc ritmul cardiac și contractează mușchii, iar aceste efecte fac ca sângele să circule mai bine în tot corpul. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6811 secunde