Duşurile scoţiene au o mulţime de beneficii. Le-aţi încercat vreodată?

253
Duşurile scoţiene au o mulţime de beneficii. Le-aţi încercat vreodată? - dusurijpg2-1664288788.jpg

Articole de la același autor

Datorită contrastului dintre apa fierbinte şi cea rece, vasele de sânge se dilată şi apoi se contractă, iar acest lucru ajută muşchii să se relaxeze şi reduce inflamaţiile. Aplicate zilnic, duşurile scoţiene, numite şi duşuri cu apă fierbinte şi rece, vă vor ajuta să amelioraţi celulita, de exemplu. Aşa că, dacă aveţi la dispoziţie atât apă foarte rece, cât şi apă foarte fierbinte la voi acasă, veţi putea profita de beneficiile oferite de terapia cu duşuri reci şi fierbinţi. Acest tip de duş scoţian este practicat în staţiuni balneare şi în centre de hidroterapie din toată lumea. Pe scurt, apa fierbinte are abilitatea de a dilata vasele sanguine, inducând în acelaşi timp relaxarea muşchilor şi a articulaţiilor.

În schimb, apa rece provoacă constricţia vaselor sanguine, reducând inflamaţiile şi prevenind lăsarea ţesuturilor. Specialiştii sunt de părere că, graţie apei cu temperaturi diferite, duşurile scoţiene oferă următoarea combinaţie unică de beneficii: îmbunătăţirea circulaţiei, a aspectului pielii, stimularea metabolismului.

Pe lângă toate aceste beneficii utile pentru a preveni apariţia celulitei, duşurile scoţiene oferă şi alte avantaje: întărirea treptată a sistemului imunitar, facilitarea adaptării la climate extreme şi atingerea unei stări de relaxare benefice sistemului nervos. La început puteţi folosi apă călduţă în loc de apă rece, iar duşurile pot fi mai scurte. Pe parcurs, organismul se va obişnui şi cu temperatura scăzută. Iată care este procedura: un minut de apă fierbinte, urmat de un minut de apă rece, două minute de apă


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.1251 secunde