Educație digitală pentru copiii cu deficiențe de vedere

199
Educație digitală pentru copiii cu deficiențe de vedere - educatiedigitala-1413394667.jpg

Articole de la același autor

Cu ocazia zilei mondiale a Bastonului Alb, organizația "Salvați Copiii" atrage atenția asupra nevoii de integrare a copiilor cu deficiențe de vedere. În calitate de co-ordonator al programului național Sigur.info, alături de Fundația Orange, "Salvați Copiii" lansează E-sight,  un proiect de educație digitală și integrare socială cu ajutorul noilor tehnologii, care se adresează copiilor nevăzători și cu deficiențe de vedere incluși în unitățile de învățământ speciale aflate în mai multe orașe din țară. 


Acest demers vine în sprijinul per-soanelor nevăzătoare și prin dezvoltarea unei platforme online, care va cuprinde resurse relevante și aplicații necesare copiilor în activitățile lor zilnice. Ea va reprezenta, totodată, și spațiul în care resursele sau proiectele propuse de copii vor fi prezentate publicului, facilitând astfel interacțiunea dintre copii.


Cu permanenta susținere acordată de Asociația Nevăzătorilor din România, echipa de proiect se va asigura că activitățile sunt adaptate nevoilor reale identificate în rândul copiilor cuprinși în proiect. "Copiii cu deficiențe de vedere au nevoie de comunicare, de relaționare și în același timp au o mare dorință de a învăța lucruri noi. Proiectul E-sight le oferă acestor copii acces la informații esențiale pentru zilele noastre. Ei vor fi instruiți cu privire la noile tehnologii și de asemenea vor dobândi cunoștințe și abilități care îi vor pregăti pentru viața de adult, ajutându-i să se integreze în societate", a precizat Gabriela Alexandrescu, președinte al Organizației "Salvați Copiii". Studiile din ultimii ani ne arată că, în România, politicile de integrare socială a persoanelor cu deficiențe de vedere sunt implementate doar parțial. Conform Ra-portului EurActiv pe anul 2012, România a rămas în urma multor țări europene în ceea ce privește integrarea pe piața muncii a persoanelor cu deficiențe de vedere, aproximativ 90% dintre acestea fiind șomere, iar conform datelor oferite de The European Disability Forum, accesul defi-citar la informație este principala cauză a acestei situații.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3645 secunde