Epidemia de tuse convulsivă a ajuns și în România! "Este atât de violentă încât poate rupe coaste"

1307
Epidemia de tuse convulsivă a ajuns și în România!

Articole de la același autor

Epidemia de tuse convulsivă, care a provocat 60.000 de îmbolnaviri şi 19 decese în Europa, a ajuns şi în România. Numai la un spital de pediatrie din Bucureşti sunt internaţi, în acest moment, opt copii diagnosticaţi cu tuse.


Potrivit antena3.ro, Sandra Alexiu, medic şi preşedinte al Asociaţiei Medicilor de Familie din Bucureşti-Ilfov, spune că tusea convulsivă este atât de violentă încât poate rupe coaste şi poate sparge vase de sânge la nivelul ochilor."Este o infecție bacteriană, ceea ce înseamnă că avem antibiotice pentru ea și se manifestă prin tuse, așa cum spune și denumirea, dar este o tuse extrem de importantă, chinuitoare.

Sunt episoade de tuse care parcă nu se mai termină și care se termină la un moment dat cu un grad ridicat de oboseală.


Gândiți-vă că este o tuse atât de violentă că ajunge să rupă coastele, se întâmplă să se spargă vase de sânge la nivelul ochiului. Violența este intensă la orice vârstă, doar că vârstele cele mai afectate sunt la sugarii foarte mici care nu apucă să aibă anticorpi și la vârstnici care nu au mai fost vaccinați de multă vreme", a spus medicul Sandra Alexiu, sâmbătă, la Antena 3 CNN.

 

Există vaccin!


"Trebuie doar să mergem la medicul de familie, să solicităm această rețetă gratuită pe care s-o luăm din farmacii, să venim înapoi să ne vaccinăm", mai spune medicul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9692 secunde