Erupția dentară a bebelușilor, un fenomen natural

175
Erupția dentară a bebelușilor, un fenomen natural - eruptiedentara1-1533546041.jpg

Articole de la același autor

Erupția dentară apare la unii bebeluși încă din a patra sau a cincea lună de viață. Este important de știut faptul că erupția dentară nu presupune în mod specific fenomenul de spargere a gingiei de către dinte sau măsea, ci procesul este unul mult mai îndelungat. De fapt, erupția dentară este un fenomen cât se poate de normal, natural și firesc. În jurul vârstei de șase luni, majoritatea bebelușilor vor avea deja primul dințișor. Desigur, aceasta nu este o regulă, dar până la doi ani și jumătate, dentiția temporară trebuie să fie completă. 


Dr. Ema Stamate, medic de familie spune că multe mămici și medici asociază erupția dentară cu febra și cu lipsa poftei de mâncare, dar și cu alte simptome. Totuși, trebuie să știți că temperatura copilului poate crește până la un maxim de 38.9 grade Celsius în aceste perioade. 


De asemenea, diareea, vărsăturile, tusea, erupțiile, refuzul lichidelor, sunt alte fenomene care nu pot fi asociate neapărat cu erupția dentară. Ce urmează? De obicei, în jurul vârstei de patru-șase luni apar incisivii inferiori centrali, urmați de cei superiori, în pereche. Apoi, apar incisivii laterali, molarii primari și secundari. Cu toate acestea, fiecare copil este diferit și această ordine nu este obligatorie. Pe de altă parte, unii copii se nasc cu dințișori (foarte rar), în vreme ce altora le apare primul dinte la vârsta de 14 luni, deci nu există o regulă.


Ca sfaturi, mămicile pot încerca diferite variante pentru a calma durerile bebelușului și starea de agitație și nervozitate. Unele măsuri nu trebuie folosite niciodată, nici măcar dacă acestea sunt transmise din generație în generație în familie. Deci, nu este indicat să masați gingia bebelușului cu alcool sau cu aspirină, sau orice altfel de medicament. Aceste fapte ar putea avea consecințe grave asupra dezvoltării din punct de vedere neurologic a bebelușului. 
De asemenea, inelele pentru gingii care se găsesc în farmacii trebuie folosite numai sub supravegherea unui adult, nu trebuie legat un asemenea inel sau jucărie de dentiție de gâtul copilului, existând pericolul sufocării. 
În același timp, fața bebelușului, îndeosebi bărbia trebuie curățată cu un șervețel periodic, ori de câte ori este necesar, pentru a îndepărta saliva în exces și pentru a preveni iritațiile faciale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 04 August 2018
Stire din Sănătate : De ce ar trebui să renunțați la fumat
Sâmbătă, 04 August 2018
Stire din Sănătate : Atenție la bolile infecțioase!
Pagina a fost generata in 0.8773 secunde