Exerciții sănătoase pentru cei care petrec prea mult timp la birou

239
Exerciții sănătoase pentru cei care petrec prea mult timp la birou - exercitii3-1641743772.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă aveți mult de lucru și nu vă puteți desprinde de computer, puteți încerca măcar să vă întindeți sau să vă antrenați puțin picioarele. Din păcate, foarte mulți oameni petrec ore-n șir stând la birou și a nu practica niciun fel de activitate fizică la sfârșitul zilei de lucru este mai mult decât negativ pentru sănătate. Știați că puteți face exerciții în fața computerului? Nu mai există scuze pentru a sta nemișcat. Pentru a evita afecțiunile tipice ale lucrătorilor la birou (dureri de gât și spate, abdomen bombat sau circulație slabă la nivelul picioarelor, printre altele) trebuie să vă mișcați.

Cum să respectați această regulă dacă trebuie să petreceți cel puțin opt ore din zi în fața unui birou? Exerciții în fața computerului. Deși nu este soluția tuturor problemelor, exercițiile în fața computerului reduc contracturile și vă împiedică să vă îngrășați prea mult. Specialiștii susțin că este esențial ca mușchii să își schimbe poziția din când în când pentru a evita senzația de rigiditate și durerea frecventă. Astfel, pentru a vă întinde gâtul, flexați ușor capul în toate direcțiile. Apoi, efectuați cercuri imaginare pentru a vă întinde umerii, în timp ce pentru brațe, este suficient să le extindeți în fața corpului cu palmele orientate în sus.

O altă zonă solicitată este reprezentată de încheieturi. Rotiți-le în sensul acelor de ceasornic de zece ori și apoi în sens invers de încă zece ori.

Ar trebui să faceți același lucru cu gleznele (care, de obicei, se umflă).

Pentru picioare, pur și simplu ridicați-le astfel încât să fie paralele cu solul. Pentru a întări și întinde spatele, există multe exerciții. De exemplu, prindeți-vă degetele mâinilor și țineți brațele cât mai întinse posibil. Coloana vertebrală trebuie să fie dreaptă. O alternativă constă în a arcui ușor spatele și a coborî ușor capul. Pentru a decomprima discurile vertebrale, ridicați brațul drept și întindeți-l cât puteți, ținându-l întotdeauna aproape de cap.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.1062 secunde