Extractele de sarsaparilla au acţiuni antiinflamatoare

146
Extractele de sarsaparilla au acţiuni antiinflamatoare - sarsaparilla1-1637075051.jpg

Articole de la același autor

Pentru cei care nu ştiu, sarsaparilla este o plantă cunoscută pentru diversele sale utilizări medicinale. Cu toate acestea, trebuie să fiţi atenţi atunci când recurgeţi la folosirea ei, întrucât, la fel ca şi în cazul altor remedii pe bază de plante, poate provoca şi efecte secundare nedorite. Conform unui studiu american, extractele de sarsaparilla au acţiuni antiinflamatoare şi imunomodulatoare. Unii specialişti spun că multe dintre beneficiile atribuite plantei sunt un produs al concentraţiei sale chimice vegetale, ce include triterpene, sarsaparilloide, parilină, smitilbină şi compuşi fenolici, printre altele. De asemenea, este important să menţionăm faptul că studiile privind administrarea de sarsaparilla la om nu sunt suficiente pentru a confirma beneficiile acesteia. În orice caz, utilizarea moderată este sigură pentru majoritatea adulţilor sănătoşi şi nu ar trebui să creeze nicio problemă, precizează doc.ro.

Important de reţinut este faptul că nu este un tratament de primă linie împotriva bolilor şi, prin urmare, ar trebui să solicitaţi, în continuare, asistenţă medicală. De câteva decenii, oamenii folosesc rădăcina de sarsaparilla ca adjuvant în tratarea psoriazisului. De fapt, acesta este unul dintre puţinele efecte ale plantei care sunt susţinute de dovezi, aşa cum afirmă un studiu publicat în „International Immunopharmacology”.

Potrivit cercetătorilor, unul dintre steroizii din această plantă, sarsoponina, este capabil să se ataşeze de endotoxinele care provoacă leziuni la pacienţii cu această boală a pielii. Datorită acestui fapt, ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7104 secunde