Extractul de bergamotă vindecă urmele lăsate de acnee

1299
Bergamota este fructul unui arbore pitic cu frunze ovale și fructe galbene, din a căror pulpă se extrage acid citric. Fructul conține în coajă un ulei esențial parfumat, al cărui miros este asemănător cu cel al portocalei.
Bergamota are proprietăți antiseptice și cicatrizante, fiind folosită în produse de îngrijire pentru varice sau pentru pielea iritată. În același timp, proprietățile antiseptice și antiinfla-matorii ale bergamotei sunt recomandate și în tra-tamentul împotriva răcelii. Fructul vindecă eczemele, pișcăturile de insecte sau urticariile și urmele lăsate de acnee.
Produsele de îngrijire corporală care conțin esență de bergamota sunt recomandate și pentru febra musculară.
Esența fructului este utilizată în aromaterapie și în fabricarea sărurilor de baie și a balsamurilor, datorită efectelor anti-depresive. După o zi extenuantă este indicat să faceți o baie în care să picurați puțină esență de bergamota pentru a vă reechilibra psihic și a vă relaxa. Pe lângă beneficiile asupra psihicului, picăturile de bergamota au efect revitalizant pentru piele și acționează ca stimulent și tonic pentru a echilibra stările emoționale.
Cremele cu extract din fructul minune au calități astringente, reglând gră-simea pielii și reducând aspectul lucios al feței.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0681 secunde