"Farfuria vorbitoare" care te ajută să slăbești

490
Nu este vorba despre vreun film științifico-fantastic, ci despre o nouă metodă eficientă împotriva obezității. Autoritățile din domeniul sănătății au descoperit o nouă "armă" în lupta cu kilogramele în plus. Dispozitivul, denumit mandometru, a fost creat de o companie suedeză și costă 1.500 de lire sterline.
Aparatul monitorizează cantitatea de mâncare rămasă în farfurie, dar și viteza cu care este consumată. Mandometrul atenționează utilizatorul cu fraze precum "Te rog, mănâncă mai încet" sau "Nu te-ai săturat încă?" și a fost deja inclus de Serviciul Național de Sănătate al Marii Britanii într-un studiu contra obezității.
Cum funcționează mai exact acest dispozitiv? Farfuria electronică are un cântar plasat dedesubt și un mic ecran de computer separat, care arată un grafic ce fluctuează în funcție de felul în care mănâncă pacientul. Linia roșie de pe ecran arată viteza cu care este consumată mâncarea, iar linia albastră indică viteza considerată corectă și sănătoasă. În cazul în care utilizatorul mănâncă prea repede și prea mult, linia roșie se îndepărtează de linia albastră, avertizându-l să mănânce mai rar. Dacă deviația dintre cele două linii atinge un nivel prea mare, o voce computerizată îl avertizează, sonor, pe pacient.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 22 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Mai puține victime ale virusului HIV
Pagina a fost generata in 1.71 secunde