Farmaciile nu vor mai putea fi înființate în gări și centre comerciale

323
Guvernul a decis să elimine posibilitatea de înființare, ca excepție, a farmaciilor în gări, aerogări și centre comerciale, procedură permisă din 2005, considerând că numărul de farmacii în zonele urbane este unul suficient de mare, care nu mai justifică deschiderea altora mai ales în magazine mari, potrivit Mediafax.ro.
Decizia a fost luată în ședința de marți a Guvernului.

"O reglementare aprobată de Guvern prevede eliminarea posibilității de înființare a farmaciilor suplimentare în gări, aerogări și centre comerciale, ca excepție. Această reglementare este în vigoare din 2005, iar dacă atunci erau 39 de farmacii, în 2010 am ajuns la 728 de farmacii înființate prin excepție. Din punctul nostru de vedere, în marea parte a localităților urbane numărul de farmacii este suficient și nu se mai justifică înființarea acestora, mai ales prin excepții, în centre comerciale de mare suprafață", a spus ministrul Sănătății, Attila Cseke.

Guvernul a decis totodată ca prevederile Legii farmaciei, care stabilește deschiderea unor farmacii pe baza unor criterii demografice, să fie menținute încă doi ani, până la 31 decembrie 2012.

Criteriul demografic reglementează deschiderea/înființarea farmaciilor comunitare în mediul urban, respectiv adică o farmacie la 4.000 de locuitori în București, o farmacie la 3.500 locuitori în municipiile reședință de județ și o farmacie la 3.000 locuitori în celelalte orașe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 28 Decembrie 2010
Stire din Sănătate : S-au tăiat și s-au bătut de Crăciun
Pagina a fost generata in 1.6848 secunde