Fasolea albă ajută la scăderea glicemiei

228
Un studiu efectuat de cer-cetătorii americani, publicat în revista "Nutrition Journal" susține că o substanță care se găsește în fasolea albă poate controla indicele glicemic, influențat de carbohidrații din produsele de patiserie și din pâinea albă.
Indicele glicemic împarte carbohidrații în funcție de efectul asupra glicemiei (zahărului din sânge). Alimentele cu indice glicemic ridicat se digeră rapid și determină creșterea bruscă a zahărului din sânge. Produsele alimentare cu indice glicemic scăzut păstrează constant nivelul de zahăr din sânge.
Cercetătorii au constatat că o substanță din fasolea albă, denumită Phase 2, inhibă enzima digestivă secretată de pancreas și salivă, responsabilă de descom-punerea amidonului în zaharuri. Specialiștii sugerează că această substanță poate provoca scăderea indicelui glicemic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 21 Noiembrie 2009
Stire din Sănătate : Spirometria - metodă pentru depistarea BPOC
Pagina a fost generata in 1.6649 secunde