Fasolea păstăi previne boala Parkinson
334
Fragii, murele, zmeura, semințele de coacăze negre și afine nu sunt doar gustoase, dar și foarte sănătoase. Potrivit specialiștilor în nutriție, consumul de astfel de fructe duce la scăderea cu 40% a riscului de a dezvolta boala Parkinson, dar numai la persoanele de sex masculin. Bărbații care mănâncă fructe și alimente bogate în flavonoide, antioxidanți prezintă un risc cu 40% mai mic să facă Parkinson, arată un studiu recent. Cei care mănâncă legume cu păstăi cel puțin o dată pe săptămână riscă cu 24% mai puțin să facă această boală.
Dr. Xiang Gao de la Harvard School of Public Health, autor principal al studiului, le recomandă bărbaților să includă fructe în regimul lor alimentar: "Date fiind potențialele efecte ale acestor mici fructe și ale legumelor cu păstăi asupra sănătății, printre care reducerea riscului de hipertensiune, cum arată alte studii, ar fi bine ca astfel de fructe să fie incluse în alimentație", spune medicul.
Dr. Xiang Gao de la Harvard School of Public Health, autor principal al studiului, le recomandă bărbaților să includă fructe în regimul lor alimentar: "Date fiind potențialele efecte ale acestor mici fructe și ale legumelor cu păstăi asupra sănătății, printre care reducerea riscului de hipertensiune, cum arată alte studii, ar fi bine ca astfel de fructe să fie incluse în alimentație", spune medicul.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Marţi, 10 Aprilie 2012
Marţi, 10 Aprilie 2012
Marţi, 10 Aprilie 2012
Vineri, 06 Aprilie 2012