Federația Solidaritatea sprijină salariații din sănătate

173
2
În contextul în care Ministerul Sănătății a anunțat începerea reformei din sistemul sanitar care va implica și disponibilizarea a sute de salariați din sănătate, Federația Solidaritatea și-a anunțat, public, susținerea acestora. 

După estimările federației, circa 10% dintre salariați nu se vor putea reîncadra în sistem, datorită lipsei de posturi, însă reprezentanții acesteia susțin că, la ultimele negocieri cu reprezentanții ministerului, a fost vorba de transferul unei bune părți din salariați la noile structuri ce vor fi create și de reducerea unui număr de posturi, dublat de transferul acestor posturi la spitale, respectiv de redistribuirea marii majorități a salariaților, după cum se amintește în comunicatul de presă. 

Reprezentanții federației susțin că "reforma DSP-urilor trebuie să se facă după o procedură riguroasă, care să combine protecția salariaților care lucrează în aceste unități cu acoperirea unei părți din deficitul de personal existent în spitalele din țară. Astfel, salariații care nu vor putea fi preluați în noile structuri trebuie să fie integrați în unitățile sanitare, în funcție de specializarea acestora. Pentru salariații care nu pot fi integrați datorită specializărilor pe care le au, se propune un plan de măsuri centrat pe completarea competențelor, care poate asigura integrarea lor în spitale", conform documentului citat. 

Comentează știrea

Dana
18 martie 2013
Si asistentele ?

Bine ca hartogarii angajati majoritatea prin pile sunt ajutati in primul rand ! Oare cine se gandeste serios la cum si cat sunt hamalite asistentele medicale,fara de care nici infumuratii doctori nu-si pot face treaba si care muncesc si dupe ce doctorii termina de operat, executa sarcini corespunzatoare mai multor specialitati si mai multor angajati in acelasi timp?!... Ia sa vedeti ce prezervativ de sticla a fost pus pe spitalul din Mangalia,doar ca un dement sa-si satisfaca orgoliul de sef si ca pacientii si cei ce lucreaza acolo sa indure conditii grele si umilinta tacerii de frica represaliilor!Controalele sunt deparet de a fi constructive,sunt instrumente de calcarea angajatilor pe gat si acoperirea pe cat se poate a erorilor decizionale cretine sau chiar rele intentionat! Ce sindicat,ce reforma ? Un mare rahat!

Dana
18 martie 2013
Revenire la ,,si asistentele''

Daca e cineva care nu e prea lenes,poate sa vina la Mangalia,sa faca un audit, sa viziteze spitalul cu ochii larg deschisi,sa discute cu toti oamenii si nu doar cu cei ,,indicati de cineva'' .Cat despre restul problemelor,cum ar fi cele de tratamentul asupra personalului,ca nu poti sa spui altfel,e de notorietate pentru toata tara. Altceva mai doriti?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.372 secunde