Femeile trebuie să conștientizeze că sănătatea lor este importantă

1569
2
Femeile trebuie să conștientizeze că sănătatea lor este importantă - c45336d8b21a80da28d793136fbf00b8.jpg
Vineri, 28 mai, se celebrează Ziua Internațională de Acțiune pentru Sănătatea Femeii. Cu acest prilej, organizațiile non-guvernamentale din Constanța organizează o serie de acțiuni pentru a atrage atenția asupra sănătății reproducerii, asupra faptului că metodele contraceptive le protejează pe reprezentantele sexului frumos de sarcinile nedorite, de trauma unui avort, dar și de complicațiile ce pot apărea în urma avorturilor nesigure.

Ce înseamnă un avort pentru o femeie sau pentru comunitate nu poate fi oglindit în cifre reale, au arătat reprezentantele Ligii Femei-lor din Constanța, promotorii acțiunilor desfășurate de Ziua Internațională de Acțiune pentru Sănătatea Femeilor.

Statistici îngrijorătoare
Dar există statistici, realizate la nivel mondial, care arată că: 76 de milioane de femei au sarcini nedorite în fiecare an; 19 milioane de femei recurg la avort, chiar și dacă le este pusă în pericol sănătatea; 98% dintre avorturile nesigure sunt efectuate în țările cu legi restrictive privind dreptul la avort, iar peste 70 de mii de femei mor, anual, din cauza complicațiile apărute în urma întreruperilor de sarcină. Acesta este rezultatul unei slabe preocupări, a comunității, dar și a femeilor, pentru ce înseamnă sănătatea reproducerii. Iar un exemplu elocvent este cazul adolescentei de 15 ani, Hulia-Rabia Sadula, decedată în urmă cu câteva săptămâni, în Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, din cauza unui chiuretaj efectuat tardiv, când sarcina avea deja aproape șase luni. De altfel, după cum arată statisticile ținute de Direcția de Sănătate Publică Constanța, la nivelul județului nostru aproximativ 50 de adolescente efectuează, lunar, întreruperi de sarcină.

Acțiuni dedicate femeilor și tinerelor
În încercarea de a le determina pe reprezentantele sexului frumos să conștientizeze importanța recurgerii la o metodă de contracepție și a consultării din vreme a unui medic, pentru tratarea afecțiunilor aparatului reproducător, Liga Femeilor din Constanța, alături de alte ONG-uri locale, va organiza, în perioada 28 mai - 3 iunie o serie de acțiuni. Vor fi împărțite materiale informative, vor fi ținute lecții deschise în școli, întâlniri cu femeile din Cogealac, iar pe 3 iunie va avea loc o masă rotundă la Biblioteca "I.N. Roman" din Constanța, la care sunt așteptate să participe toate constănțencele interesate.
Mesajul transmis, cu ocazia acestor acțiuni este "Sănătatea maternă și accesul universal la sănătatea reproducerii nu va fi uitat!", ne-a spus Maria Frangeti, președintele Ligii Femeilor Constanța.

Comentează știrea

candipharm
16 decembrie 2022
candipharm

candipharm

MorrisLet
29 decembrie 2022
MorrisLet

order generic plaquenil order generic plaquenil

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7452 secunde