Forma și dimensiunea sânilor sunt influențate genetic și de nivelurile hormonale

756
Forma și dimensiunea sânilor sunt influențate genetic și de nivelurile hormonale - 79b7cdcd14db14e9cb498f1793817d69.jpg
Sânii se dezvoltă după pubertate odată cu celelalte glande sexuale și se atrofiază după menopauză. Studiile au arătat că ei sunt mai dezvoltați la femeile din regiunile calde, iar greutatea lor variază în funcție de starea funcțională.
Dr. endocrinolog Ioan Mihai ne-a explicat că sânii sunt formați, în principal, dintr-un țesut de susținere bogat în fibre elastice - țesut conjunctiv și dintr-un țesut bogat în grăsimi - denumit țesut adipos. În interiorul acestor două tipuri de țesuturi se află un sistem ramificat de canale, care se deschid la nivelul mamelonului prin aproape douăzeci de pori, prin care se elimină laptele. Totul este acoperit de piele. "Dacă, de exemplu, în perioada dezvoltării organismului predomină țesutul conjunctiv, atunci sânii vor avea o consistență fermă. În schimb, dacă predomină țesutul adipos, ei vor avea o consistență mai moale. Totuși, este bine să se știe că între ferm și moale există o mulțime de alte forme" – a precizat endocrinologul.

Mărimea și forma diferă
Specialistul ne-a mai spus că dezvoltarea sânilor se face individualizat la fiecare femeie. Acesta este și motivul pentru care forma și mărimea lor sunt atât de diferite, dezvoltare care este influențată nu doar de constituția genetică, ci și de nivelurile hormonale care fluctuează în organismul femeilor. Mamelele sunt alcătuite, în principal, din glandă și țesut adipos. "Bineînțeles că și starea de nutriție e un factor determinant în mărimea sânilor, însă la fel de importante sunt gradul de maturizare al aparatului genital feminin și activitatea sexuală".

Aviz femeilor complexate!
Specialistul recomandă tuturor tinerelor și femeilor adulte complexate de felul cum arată sânii lor să învețe să-i pună în valoare așa cum sunt ei, nu neapărat să-i schimbe. Și, mai ales, să lase complexele deoparte, pentru că frumusețea nu este un… standard. "Faptul că probabil nu se încadrează în mult disputatele dimensiuni 90-60-90 nu înseamnă că nu sunt frumoase. Și, mai ales, le recomand să țină cont că o femeie frumoasă este aceea care știe cum să-și scoată în evidență ceea ce are frumos de la mama natură și să fie conștientă că nu perfecțiunea formelor, ci în primul rând educația și frumusețea sufletească le așază pe un anume piedestal. Vin la mine fete foarte tinere care suferă din cauza formei sânilor, altele din cauza mărimii. De fiecare dată mă străduiesc să le ajut să înțeleagă ceea ce am spus mai înainte și pot să spun că îmi reușește strategia".

Sănătatea sânilor - cu adevărat importantă
Adevărata problemă care trebuie într-adevăr să le preocupe pe femei, potrivit endocrinologului, rămâne sănătatea sânilor, nicidecum forma sau mărimea lor. Specialistul profită de acest prilej pentru a atrage atenția "femeilor prăpăstioase" că, potrivit studiilor, nu există niciun fel de legătură directă între dimensiunea sau forma sânilor și posibilitatea de a face cancer de sân sau de a nu putea alăpta.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9139 secunde