Franța, alertată de decesele copiilor diagnosticați cu rujeolă

136
Franța, alertată de decesele copiilor diagnosticați cu rujeolă - vaccinare-1499686122.jpg

Articole de la același autor

Premierul Franței, Edouard Phillipe, a spus că este "inacceptabil" că încă mai mor copii de rujeolă într-o țară în care au fost descoperite și perfecționate vaccinurile.


De altfel, în Franța, trei vaccinuri pentru obligatorii: cel pentru difterie, cel pentru tetanos și cel împotriva poliomielitei.


Acum, prim-ministrul a precizat că, din 2018, toate cele 11 vaccinuri care sunt universal recomandate de organismele de sănătate publică vor deveni obligatorii.


Această decizie a guvernului francez se înscrie în noua atitudine mai hotărâtă a unor guverne europene față de problema vaccinării copiilor. În Italia, de exemplu, accesul copiilor nevaccinați în comunitățile de copii a fost interzisă.


Rata vaccinării în țările civilizate a scăzut, în unele locuri semnificativ sub nivelurile de siguranță, pe fondul unor campanii anti-vaccin duse și întreținute mai ales pe Internet.


În plus, Organizația Mondială a Sănătății a avertizat insistent în ultima vreme cu privire la riscul izbucnirii unei epidemii europene de rujeolă, deși există un vaccin eficient și sigur împotriva acestei boli.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4495 secunde