Fructele uscate previn apariția cancerului și afecțiunile cardiovasculare
353
Articole de la același autor
Cum ne detoxifiem organismul după Paște
26 Aprilie 2011
Bucătarul Jamie Oliver cere interzicerea laptelui cu ciocolată din meniul cantinelor școlare
29 Aprilie 2011
Cum să tratăm alergiile de primăvară
28 Aprilie 2011
Cum puteți preveni ulcerul gastric
02 Iunie 2011
Berea reduce riscul de boli de inimă
16 Mai 2011
Caise, mere, curmale, smochine, stafide și prune uscate, toate ar trebui să facă parte din alimentația noastră zilnică. Cercetătorii de la Universitatea Minnesota, Statele Unite ale Americii, și Universitatea britanică Leeds recomandă includerea în dieta zilnică a fructelor uscate, pe care le consideră surse excelente de fibre solubile. În plus, acestea au un indice glicemic scăzut și joacă un rol important în prevenirea simptomelor diferitelor tulburări metabolice.
Potrivit oamenilor de știință, fructele uscate conțin un număr de compuși biologic activi, precum și vitamine și minerale, unice pentru fiecare în parte. Datorită componentei lor antioxidante, fructele uscate inhibă evoluția cancerului, previn afecțiunile cardiovasculare și inflamațiile interne.
Experții au respins cu această ocazie convingerea larg răspândită că fructele uscate ar avea un conținut ridicat de zahăr, atrăgând atenția că atunci când este luat în considerare raportul dintre cantitatea fructelor și cea de apă folosită în timpul procesului de deshidratare, zahărul natural și caloriile nu sunt mai mari decât în fructele proaspete.
Fructele uscate au fost incluse deja pe lista produselor recomandate pentru consumul zilnic în Argentina, Australia, Canada, Franța, Germania, Italia, Suedia, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.
Pe lângă calitatea nutrițională importantă, fructele uscate pot rezista un timp mai îndelungat decât cele proaspete, au costuri relativ scăzute, sunt ușor de stocat, de transportat, și, cel mai important, ele sunt disponibile pe tot parcursul anului. Totodată, experții recomandă pentru consum fructele uscate pe cale naturală, fără adaos de sulfiți.
Pe lângă calitatea nutrițională importantă, fructele uscate pot rezista un timp mai îndelungat decât cele proaspete, au costuri relativ scăzute, sunt ușor de stocat, de transportat, și, cel mai important, ele sunt disponibile pe tot parcursul anului. Totodată, experții recomandă pentru consum fructele uscate pe cale naturală, fără adaos de sulfiți.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Miercuri, 22 Iunie 2011
Miercuri, 22 Iunie 2011
Miercuri, 22 Iunie 2011
Marţi, 21 Iunie 2011
Luni, 20 Iunie 2011