Frumoasă până în vârful unghiilor

919
Unghiile au nevoie de o îngrijire specială. Se zice că mâinile și unghiile sunt ca o carte de vizită, că arată cât de îngrijit ești sau cât de sănătos.
Partea cea mai expusă a corpului o constituie mâna. Astfel, unghiile sunt expuse fie produselor care le usucă, fie apei, săpunului sau detergenților. Acestea le fac fragile, exfoliindu-le mult mai ușor.
Pentru a te putea lăuda cu unghii de vis este bine să folosești diferite tratamente și întăritoare pentru cuticule și unghii o dată pe săptămână. Pentru o manichiură de durată folosește un lac protector înainte de a aplica stratul de ojă. Pentru a preveni crăparea cuticulelor și formarea lor folosește o cremă hidratantă cu filtru de raze UV. Nu folosi lacuri de unghii care conțin toluen, deoarece afectează sănătatea lor. Oja este protectoare, dar dacă o lași prea mult, poate îngălbeni unghiile și vor apărea pete. Din când în când, lasă unghiile să respire.
Evită să tastezi cu unghia, să desfaci cutii de suc sau scrisori. Nu folosi săpun pentru a-ți înmuia cuticulele.
Cu cât sunt mai expuse detergenților de vase, cu atât cuticulele și unghiile sunt predispuse degradării. Nu folosi o cantitate mare de ojă și de dizolvant. Nu împinge cuticulele foarte mult și tăiați doar partea care este peste unghie.
Atunci când mergeți la manichiuristă aveți grijă ca ustensilele să fie dezinfectate. Folosește forfecuța pentru a tăia pielițele din jurul unghiilor și renunță la vechiul obicei de a trage de ele. Întotdeauna taie-le cu o forfecuță și dezinfectează-le dacă sângerează.
Poți să-ți faci extensii ale unghiilor folosind porțelan, gel, acril, rășină. Unghiile rezistă câteva luni dacă mergi la un salon de două ori pe lună pentru a le întreține. Îți poți aplica strasuri, picturi folosind orice fel de modele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7535 secunde