Concurs Fumatul în spații publice, în atenția Ministerului Sănătății

196
Fumatul în spații publice, în atenția Ministerului Sănătății - fumattigara-1330947013.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Sănătății din România a lansat, astăzi, primul studiu GATS, un instrument de supraveghere care vizează cunoașterea consumului de tutun și a tendințelor acestuia
Potrivit acestui studiu, la ora actuală în România există 4,4 milioane de români care fumează zilnic. Din acest motiv, aproape 6,5 milioane de persoane sunt expuse la fumul de țigară la domiciliu, dintre care peste trei milioane sunt nefumători, iar două milioane de români suportă fumul de țigară la locul de muncă. "Este de o importanță vitală ca Guvernul să așeze controlul tutunului pe lista priorităților legislative", susține Ladislau Ritli, ministrul Sănătății.
În plus, Ministerul Sănătății intenționează reglementarea interzicerii fumatului în spațiile publice în concordanță cu recomandările UE. Acest aspect poate fi pus în realizare prin susținerea proiectului de lege care există în prezent în Parlament sau prin promovarea unui act normative care să reglementeze tutunul în spațiile publice, se mai arată în comunicatul transmis de MS.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 05 Martie 2012
Stire din Sănătate : Ce îi îngrașă pe copii
Sâmbătă, 03 Martie 2012
Stire din Sănătate : Risotto cu mazăre și pui
Pagina a fost generata in 1.6552 secunde