Fumul produs de lumânările parfumate poate declanșa cancerul

590
Fumul produs de lumânările parfumate poate declanșa cancerul - 5669eb0ccfa4c6d23bf6d896ddd051ca.jpg
Lumânările parfumate, folosite de multe ori pentru a adăuga unei cine o doză de romantism sau pentru a decora sala de baie, pot fi dăunătoare pentru sănătate, potrivit unui studiu american, citat de dailymail.co.uk. Fumul produs de aceste lumânări parfumate este impregnat cu multe substanțe toxice, asociate cu declanșarea cancerului, astmului și a eczemelor.
Lumânarea în sine nu produce niciun rău, însă oamenii ar trebui să evite să le folosească în fiecare zi în sălile de baie sau în alte spații slab ventilate, au explicat cercetătorii americani. Oamenii de știință au ars mai multe lumânări parfumate în laborator și au testat substanțele eliberate în aer. Ei au descoperit, astfel, că cel mai comun tip de lumânări parfumate, fabricate din parafină, eliberează cantități potențial periculoase de substanțe chimice, precum toluen și benzen.
Unele dintre aceste substanțe poluante au fost asociate cu cancerul, iar altele provoacă crize de astm sau diverse iritații ale pielii, au explicat autorii acestui studiu, în timpul conferinței anuale organizate de American Chemical Society.
Lumânările fabricate din ceară de albine sau din ceară pe bază de soia, deși sunt mult mai scumpe, au fost declarate de specialiști ca fiind nedăunătoare pentru sănătatea oamenilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 21 August 2009
Stire din Sănătate : Cele mai puternice afrodiziace
Pagina a fost generata in 2.0344 secunde