Genuflexiunile, necesare pentru tonifierea mușchilor

165
Genuflexiunile, necesare pentru tonifierea mușchilor - genuflexiunile1-1642426565.jpg

Articole de la același autor

De regulă, genuflexiunile reprezintă unul dintre exercițiile esențiale pentru antrenamentul de forță, doar că trebuie să le efectuați corect, deoarece ele fac parte din categoria exercițiilor necesare pentru tonifierea mușchilor. De ce sunt necesare? Pentru că, în primul rând, lucrează în principal fesele și picioarele, dar influențează și abdomenul. Înainte de toate, însă, este necesar să știți că antrenamentul cu greutate vă permite să creșteți volumul mușchilor și să câștigați mai multă forță. Pe de altă parte, antrenamentul de forță promovează pierderea de grăsime și ajută la tonifiere. Specialiștii în domeniu susțin că pot fi efectuate diferite tipuri de genuflexiuni cu greutate.

De exemplu, puteți folosi gantere, kettlebells, discuri, bare și aparate speciale. Sunt necesare toate acestea? În ultimii ani s-a demonstrat că adăugarea de greutate la genuflexiuni crește activarea mușchilor. În rândurile ce urmează vă prezentăm un exercițiu pentru a vă întări partea inferioară a corpului. Genuflexiunile realizate cu bara pe spate are ca scop întărirea spatelui inferior. Aceasta este una dintre cele mai importante activități pentru creșterea puterii și necesită o bună flexibilitate pentru a permite coborârea șoldurilor.

Poziția implică o mai mare înclinare a coloanei vertebrale, spre deosebire de genuflexiunea frontală, în care spatele rămâne mai drept. Cum se face? Bara se sprijină pe partea superioară a spatelui. Țineți bara cu mâinile puțin mai deschise decât umerii. Coatele trebuie să fie îndreptate spre spate. Apoi, genunchii sunt îndoiți și șoldurile sunt coborâte înapoi și în jos. Trebuie să țineți spatele drept, genunchii trebuie să fie în linie cu degetele de la picioare. O dată ce coborâți șoldurile cât mai mult posibil, începeți mișcarea inversă pentru a ajunge în poziția de plecare. Exercițiul se repetă până la finalizarea seriei de zece. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4696 secunde