Ghimbirul înlătură senzația de greață

1231
Gingerolul este substanța care îi dă ghimbirului aroma puternică. Gingerolul este celebru deoarece încetinește procesul de dezvoltare a celulelor canceroase, afirmă de o echipă de oameni de știință de la Institutul Hormel, din cadrul Universității din Minnesota.
Eficiența gingerolului se limitează la un anumit tip de cancer, respectiv cel de colon. Această substanță este eficientă pentru prevenirea cancerului, dar și ca tratament pentru stoparea dezvoltării carcinoamelor colorectale.
Alte studii au arătat că ghimbirul reduce nivelul colesterolului din sânge, are efecte benefice în cazul gastritelor hipoacide, în anorexii, în stimularea apetitului.
Ghimbirul este frecvent indicat pentru înlăturarea senzației de greață și vomă. Se recomandă ghimbirul mai ales persoanelor care suferă de rău de mașină, manifestat prin greață, amețeli, senzație de vomă. Există în plafare capsule cu ghimbir sau cu o combinație de ghimbir, soc și gălbenele. Acestea sunt indicate pentru răul de mașină. Se ia o capsulă cu o jumătate de oră - o oră înainte de a pleca în călătorie și dacă totuși senzația de greață apare, în timpul mersului, se mai ia o capsulă.
Ghimbirul ajută la evacuarea mai rapidă a alimentelor din stomac și în același timp reduce balonările.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8099 secunde