Gravida care le-a pus capac medicilor. Iată cererile pe care le-a invocat aceasta!

432246
45
Gravida care le-a pus capac medicilor. Iată cererile pe care le-a invocat aceasta! - gravida-1466160968.jpg

Articole de la același autor

O femeie însărcinată, din Focșani, a întocmit o listă cu cereri pe care a trimis-o conducerii spitalului județean de urgență. Lista cuprinde o serie de solicitări în conformitate cu legea care să o ajute pe gravidă să nască în condiții cât mai bune.

"Către, Managerul Spitalului Județean de Urgență "Sf. Pantelimon", Focșani,

Subsemnata, Simion Raluca-Maria, domiciliată în Focșani, asigurată în cadrul CASS, însărcinată în 35 de săptămâni, doresc să vă aduc la cunoștință că, în conformitate cu legislația în vigoare, Legea nr. 46 din 21 ianuarie 2003 - Legea drepturilor pacienților, am dreptul să fiu asistată la naștere și solicit aprobarea respectării de către întreg personalul medical implicat a următoarelor condiții de internare și tratament în perioada în care eu și nou-născutul vom fi spitalizați în cadrul Spitalului Județean de Urgență:

1. În timpul travaliului și al nașterii, solicit să fiu însoțită de către soțul meu. În cazul în care în sala de travaliu/naștere mai sunt și alte paciente, doresc să fiu însoțită de o altă persoană desemnată de sex feminin.

2. Solicit ca pe parcursul întregii spitalizări să fiu tratată cu răbdare, calm și respect, iar pe timpul travaliului să mi se vorbească pe un ton cât mai scăzut și liniștit.

3. Solicit ca pe durata spitalizării, în limita locurilor disponibile, să fiu cazată în rezervă.

4. În timpul travaliului solicit ca fătul să fie monitorizat intermitent, astfel încât să am cât mai mare libertate de mișcare și gestionare activă a durerilor din travaliu.

5. În timpul travaliului solicit să mi se permită să mă mișc și să adopt orice poziție consider a fi confortabila și să consum lichide și alimente daca voi simți nevoia.

6. În vederea pregătirii pentru naștere, nu doresc să accept proceduri precum rasul pubian sau clisma.

7. Cu excepția situațiilor de urgență, în care se impune altfel, solicit ca travaliul să se desfășoare în ritmul natural, fără intervenții, perfuzii cu calciu sau oxitocină, ruperea membranelor, etc.

8. Solicit să fiu informată și să mi se ceară acordul pentru orice intervenție sau procedură urmează a fi aplicată mie sau fătului/nou-născutului.

9. În cazul în care starea mea de sănătate nu permite exprimarea acordului/dezacordului, solicit să i se ceară acordul soțului meu, care este la curent cu toate doleanțele mele.

10. Solicit să mi se permită să nasc în ce poziție voi simți mai confortabil.

11. După naștere, solicit ca bebelușul să fie așezat imediat pe pieptul meu și evaluat la fata locului, cu excepția situației în care starea sa de sănătate ar fi în pericol. Proceduri precum măsurarea și cântărirea solicit să fie efectuate ulterior.

12. Solicit ca cordonul ombilical să fie tăiat doar după ce încetează a mai pulsa, iar placenta să fie lăsată să se expulzeze în ritmul propriu, in limita a 30 de minute după naștere.

13. Nu doresc ca bebelușul să fie spălat după naștere, doar șters superficial și nu doresc să i se administreze niciun fel de picături oculare.

14. Solicit inițierea alăptării în prima oră după naștere, dacă starea mea și a nou-născutului permite acest lucru.

15. Pe toată durata spitalizării, solicit ca nou-născutul să fie spitalizat cu mine în rezervă și să fie alăptat la cerere, nu după un program prestabilit, fără să i se administreze lapte praf sau alte suplimente, dacă starea mea și a nou-născutului permite acest lucru. În acest sens, mă angajez ca pe durata spitalizării, în rezervă să primesc doar vizita soțului, pentru a minimiza riscul nou-născutului de îmbolnăvire.

16. Dacă nou-născutul se va naște înainte de termen, solicit să se ia în considerare și să se încerce îngrijirea piele-pe-piele, ca metodă de recuperare și îngrijire a acestuia." 

Sursa: adevarul.ro

Comentează știrea

45 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 
Mama Gabi
17 iunie 2016
O gravida .....

Asa gravida mai rar ! Nie un " macelar " de medic mi-a omorat fata de 3.600 kg. la nastere la termen ,dar pelviana si dupa 10 ore de travaliu eara sa ma omoare si pe mine !!!!!! PAI ASTIA SE POT NUMI DOCTORI GINECOLOGI !!!???

medic
17 iunie 2016
Solicitările sunt corecte

Majoritatea solicitărilor acestei femei sunt absolut normale , deoarece o femeie care naște este o FEMEIE care naște, nu este o capră care fată. Majoritatea doctorilor ginecologi, plătiți din banii acestui popor (!!!), confundă o femeie care naște cu o capră care fată. Solicitarea ei nr. 13 este o greșeală deoarece picăturile oculare sunt necesare!

tia
17 iunie 2016
pt doctorul care a comentat mai sus.

Nu este nevoie de nici o picătură oculara. Numai in Ro se practica. In rest, adevarat o gravidă este o femeie care naste. Merita tot respectul.

Cineva
17 iunie 2016
Nastere

Unele solicitări sunt ok, dar unele sunt exagerate...nașterea este totuși un act medical si necesita unele proceduri pentru a nu pune viața mamei sau a nou născutului in pericol. Ar trebui sa se mai documenteze doamna dacă dorește si sa fie totul in ordine si sa i se respecte solicitările....

a
17 iunie 2016
pentru "Cineva"

Are dreptul sa ceara toate astea+ai observat tu oare faptul ca inclus cuvintele"dacă starea mea și a nou-născutului permite acest lucru. " Inainte femeile nasteau fara doctori si fel de fel de porcarii care se fac in zilele de azi si erau bine mersi,solicitarile ei nu sunt exagerate. Bravo ei ,ca stie ce vrea si cei trebuie pentru a fi linistita

ion
17 iunie 2016
bravo ei

Si când ne gândim că este ceva normal pe care nu ar trebui să cerem să se respecte. Dorește RESPECT. Si are dreptate să ceară asta.

Sorin Dobrogeanu
17 iunie 2016
NORMALITATE !!

... destul de trist, un strigat de disperare a unei viitoare mame care doreste doar o "normalitate" in dreptul ei de femeie. Dar atentie daca situatia se complica in ultimele saptamani de sarcina interventia medicala e de mare importanta.

Andreea
17 iunie 2016
Ceva normal

Aceste cerinte sunt exact ceea ce se intampla in mod normal la orice spital dintr-o tara europeana. Si inca nu sunt destule. Ce sa mai spunem daca mamica ar decide sa nasca in piscina sau acasa? Spitalul are obligatia sa ii asigure gravidei tot sprijinul necesar. Pacat ca la noi probabil vor mai trece ani buni pana va fi acest nivel de gandire din partea cadrelor medicale.

ginecologul
17 iunie 2016
rasul pubian

daca ai o caciula de floci si ai mancat inainte de nastere ,aceste proceduri sunt obligatori ptr ca din cauza parul pot aparea infectii sau microbii din par pot duce la septicemii ,in cazul clismei nu cred ca doreste nimeni sa-ti inhaleze basinile

😉
17 iunie 2016
Ptr Tia

Picaturile Nu sunt numai in Romania .am nascut 2 copii in New York si la amandoi le-Au fost date picaturi imediat dupa nastere

45 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1793 secunde