GRIPA FACE RAVAGII!

100
GRIPA FACE RAVAGII! - vitaminac-1484502839.jpg

Articole recomandate

Gripa face ravagii. 6 români au murit, iar numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 230. A crescut și numărul cazurilor de viroze respiratorii, cu aproape 40% față de aceeași perioadă a anului trecut. 


Conform autorităților sanitare, numarul total de decese la cazuri confirmate cu virus gripal este 6, toate cu tip A, subtip H3N2. Cu mențiunea că cinci persoane decedate "au avut condiții medicale pre-existente", adică aveau deja alte afecțiuni medicale, care au contribuit la agravarea cazurilor. Mai mult de-atât, niciuna din persoanele decedate nu fusese vaccinată.

De la începutul sezonului de supraveghere a infecțiilor respiratorii acute și până la data de 10 ianuarie au fost confirmate 230 cazuri de gripă. Până în urmă cu o săptămână fuseseră vaccinate antigripal 468.100 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Regiunile cele mai afectate de gripă au fost municipiul București, județele Olt, Iași, Constanța și Brașov. La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute a fost de peste 88 de mii, cu 37.5% mai mare comparativ cu cel înregistrat în același interval al sezonului precedent.

În doar primele 8 zile ale anului s-au înregistrat la nivel național 352 cazuri de gripă, comparativ cu 48 de cazuri înregistrate în 2016, în același interval.

Îngrijorător este faptul că tot mai mulți copii sunt afectați de virusul gripal, iar medicii se tem de izbucnirea unei epidemii, odată cu începerea școlilor.

În același timp, în Franța epidemia de gripă este deja confirmată. În prima săptămână a acestui an, rata de incidență a cazurilor de sindromuri gripale despistate în urma consultării unui medic generalist a fost de 395 de cazuri la 100.000 de locuitori, semnificativ peste pragul de declarare a epidemiei, de 179 de cazuri la 100.000 de locuitori. În majoritatea cazurilor a fost depistată tulpina A/H3N2.

Medicii au declarat că nu s-au mai confruntat de aproape 20 de ani cu o asemenea epidemie în Franța, relatează Le Monde.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 14 Ianuarie 2017
Stire din Sănătate : Anunț important pentru donatorii de sânge
Pagina a fost generata in 1.0639 secunde