Gripa porcină, periculoasă pentru gravide

266
Virusul gripal AH1N1 este mai periculos pentru femeile însărcinate decât pentru persoanele din celelalte grupe de risc. "În primul trimestru de sarcină, femeia este imunologic slăbită. Dacă vorbim și despre viroze, atunci gravida este mult mai sensibilă la infecție", a declarat dr. Geza Molnar, președintele Societății Române de Epidemiologie.
Trei gravide infectate cu virusul AH1N1 sunt în stare gravă în spital. O femeie din Iași a suferit o cezariană de urgență, o a doua mămică a născut prematur, iar unei a treia i s-a provocat avort. Potrivit specia-liștilor, gripa nouă a cauzat complicații sarcinilor și a pus în pericol viețile bebelușilor și mamelor.
Specialiștii spun că bolnavii cronic, femeile însărcinate, dar și persoanele obeze ar trebui vaccinate prioritar împotriva virusului AH1N1, deoarece sunt cei mai expuși riscului de îmbolnăvire. Problemele cronice de sănătate pot fi diabetul, bolile respiratorii, cardiovasculare, congenitale sau cele care reduc imunitatea organismului. Medicii susțin că virusul poate fi mortal în cazul pacienților care suferă de boli cronice, din cauza faptului că sistemul lor imunitar este foarte slăbit, iar organismul nu mai poate face față unei alte infecții.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6526 secunde