GROAZNIC! O fată de 3 ani A MURIT, din cauza nepăsării medicilor

3208
2

Articole de la același autor

Marius și Elena Dumitrașcu, stabiliți în Italia, și-au pierdut copilul, o fetită în vârstă de 3 ani, Maya, din cauza unei erori medicale. Maya mergea la grădiniță până nu de mult, mai exact până pe 17 octombrie, când, din cauza unei răceli, părinții au fost nevoiți să contacteze pediatrul.

"Am sunat la pediatru care, prin telefon, ne-a prescris o cură normală pentru răceală: aerosol, paracetamol, sirop.", spun părinții fetiței.

Deși părea că Maya se simțea mai bine pentru un timp, după câteva zile părinții au fost nevoiți să o ducă la pediatru săptămâna următoare. "Am observat niște puncte pe piele. Diagnosticul a fost varicelă", spun din nou părinții.

Însă starea fetiței de doar 3 anișori nu s-a îmbunătățit, după câteva zile simptomele fiind tot mai grave. Febra nu scădea, tusea era tot mai acută, respira rău și vomita. "De aceea am chemat ambulanța".

Cu toate acestea a fost nevoie de încă un telefon la pediatru și alte 2 vizite ale ambulanței ca într-un final, după ce-a de-a treia intervenție a ambulanței, pe data de 1 noiembrie, medicii să decidă că fetița trebuie dusă la serviciul urgențe de la spitalul Sant’Anna din Castelnovo Monti.

"Ne-am prezentat acolo cu fetița care avea 38.9 febră, nu mânca și vomita, avea diaree, avea dureri, se vedea clar că inima îi bătea foarte tare. Le-am spus toate acestea dar ei continuau să ne spună că va fi consultată de un doctor. Și când a fost consultată, ne-a spus din nou că e varicelă. Ne-a dat un tratament masiv și ne-a trimis acasă".

Întorși acasă, starea Mayei de sănătate nu se îmbunătățește deloc însă, în ciuda tratamentului prescris de doctor, prin urmare părinții au insistat din nou cu telefoane la pediatru, la spital, până când, duminică, 30 octombrie, la ora 10 seara, îngrijorați puternic pentru viața fetiței lor, s-au decis să ducă fetița din nou la urgențe, la spitalul Santa Maria Nuova din Reggio Emilia.

"Ne-au ținut cu cod galben, i-au pus o perfuzie, și ne-au spus să așteptăm pentru că era o altă urgență în spital. Le-am tot spus că Maya se simțea foarte rău, că nu putea respira. M-am enervat. I-au luat sânge într-un final: nu vă pot spune în ce condiții era fetița…", continuă povestea mama, pentru ziarul online Gazzeta di Reggio.

Între timp a fost transferată la secția de Reanimare unde s-a început tratamentul. Asta până joi, 3 noiembrie, când în jurul orei 10 dimineața, au observat că Maya a încetat să mai plângă. "A făcut stop cardiac, o dată, de două ori, de trei ori… a patra oară nu au reușit să o mai resusciteze", declară mama pentru același ziar. La ora 14:35 din aceeași zi, Maya s-a stins pentru totdeauna, lăsând o durere de nedescris în sufletele părinților care vor acum dreptate.

"În final, după ce a murit, ne-au spus că era vorba de un virus: stafilococ, ne-au spus… Ar fi fost de ajuns o analiză de sânge făcută la momentul potrivit și un tratament cu antibiotice. De ce nu s-a făcut asta mai devreme?", întreabă Elena, mama fetiței. 

Sursa: www.rotalianul.ro

Comentează știrea

eugen
6 noiembrie 2016
sanatate

sistemul nostru de sanatate este prost cele din west sint fabuloase

Luminita
4 ianuarie 2017
Eroarea intentionata a autorului articolului

In fuga lui pentru senzational, acest ziarist a omis intentionat un " detaliu" -ca e vorba de sistemul sanitar din Italia unde locuia aceasta nefericita familie. Un detaliu, nu, Dle ziarist Papatanasiu

Răspuns la: sanatate
Adăugat de : eugen, 6 noiembrie 2016
sistemul nostru de sanatate este prost cele din west sint fabuloase

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 05 Noiembrie 2016
Stire din Sănătate : Se reia vaccinarea BCG în Constanța
Vineri, 04 Noiembrie 2016
Stire din Sănătate : A venit vaccinul BCG (împotriva TBC)!
Vineri, 04 Noiembrie 2016
Stire din Sănătate : Atenție, scade prețul la medicamente!
Pagina a fost generata in 1.1905 secunde