Guma de mestecat poate fi letală

567

Articole recomandate

Un grup de cercetători germani de la Spitalul Universitar din Berlin au descoperit recent că mestecatul excesiv de gumă de mestecat fără zahăr favorizează diareea și slăbirea excesivă.
Principala cauză o reprezintă sorbitolul, care este un îndulcitor artificial ce se folosește cu preponderență în cazul gumei de mestecat. În momentul în care sorbitolul ajunge în corp, în cantități excesive, provoacă diareea.
Savanții au constatat totodată că 20 de gume pe zi sunt suficiente pentru ca un adult sa aibă probleme la stomac. Aceste concluzii au fost trase după ce au efectuat studiul pe doi pacienți. Unul dintre pacienți era o femeie de 21 ani. Timp de opt luni, femeia s-a confruntat cu dureri mari de stomac. Mai mult, în cele opt luni femeia a slăbit 11 kilograme și avea o greutate cu mult sub cea normală. Al doilea pacient a manifestat aceleași simptome, însă medicii au constatat că slăbise 22 de kilograme. Ambele persoane consumaseră pe o perioadă îndelungată aproape 30 grame de sorbitol pe zi. O gumă are 1,25 grame de sorbitol.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8354 secunde