Hepatita A face victime printre școlarii constănțeni

126

Articole de la același autor

Nici nu a început bine anul școlar și deja au fost înregistrate primele cazuri de hepatita A la școlarii constănțeni. Primele suspiciuni au apărut la doi elevi de 7 și respectiv 10 ani, elevi de gimnaziu la două școli din Medgidia. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Constanța susțin că o echipă a DSP a deschis o anchetă în acest sens și că, în perioada următoare vor fi testați toți ceilalți elevi cu care copiii bolnavi au intrat în contact.

"Hepatita A este o afecțiune sezonieră și afectează, din păcate, din ce în ce mai mulți copii care intră în colectivitate. De altfel, în fiecare toamnă crește numărul copiilor care se îmbolnăvesc din cauza condițiilor precare și a nerespectării regulilor de igienă personală. Dacă vorbim strict despre această toamnă, deja s-au înregistrat primele suspiciuni de boală la 6 copii din Medgidia, doi dintre ei, elevi care aparțin Școlilor 1 și 7 din Medgidia. Deși elevii prezintă simptome clare de boală, vom da diagnosticul exact după ce vom avea rezultatele analizelor recoltate de la aceștia. S-a dispus deschiderea unei anchete epidemiologice la toate clasele cu care copiii au intrat în contact, dar și la colectivitățile de unde aceștia provin, au fost recoltate teste de laborator și urmează să stabilim dacă mai sunt și alte cazuri.. Noi avem un punct de lucru în Medgidia, astfel că specialiștii de acolo au dezinfectat deja cele două școli, au împărțit materiale dezinfectate în rândul școlarilor și pliante cu informații legate de prevenirea îmbolnăvirilor. În continuare, am dispus supravegherea tuturor grupurilor școlare din zonă de către cadrele medicale din oraș. Ceilalți copii au vârste cuprinse între 2 și 11 ani și se pare că nu frecventează nici o unitate școlară

Colegii din Medgidia merg și la domiciliul bolnavilor pentru teste și pentru a vedea în ce condiții trăiesc aceștia, pentru a stabili care este riscul de îmbolnăvire", a declarat dr. Mihaela Dinisov, director adjunct al Direcției de Sănătate Publică Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 26 Iulie 2013
Stire din Sănătate : 5% din români au hepatita C
Pagina a fost generata in 0.6367 secunde