"Hepatita C – Perspective asupra ├«ngrijirii de durat─â"

110
Pacientul cu hepatit─â C are nevoie de asisten╚Ť─â medical─â, de ├«ndrumare pentru accesul la tratament ╚Öi de sprijin pentru a pune ├«n practic─â recomand─ârile medicilor, dar ╚Öi pentru modificarea stilului de via╚Ť─â, potrivit unui studiu prezentat de Funda╚Ťia Baylor Marea Neagr─â.


Studiul calitativ "Hepatita C – Perspective asupra ├«ngrijirii de durat─â", realizat ├«n Dobrogea, de Funda╚Ťia Baylor Rom├ónia, relev─â faptul c─â ├«ngrijirile medicale sunt satisf─âc─âtoare pentru faza acut─â a bolii, dar r─âspund ├«n mai mic─â m─âsur─â nevoilor pacientului cronic cu hepatit─â C (HCV), care are nevoie de ├«ngrijiri medicale ╚Öi asisten╚Ť─â de lung─â durat─â.


Pre╚Öedintele Casei Na╚Ťionale de Asigur─âri de S─ân─âtate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat c─â autorit─â╚Ťile au nevoie de serviciile pe care le ofer─â Funda╚Ťia Baylor Rom├ónia. "Noi, autorit─â╚Ťile, avem nevoie de serviciile acestei funda╚Ťii. Ce face Funda╚Ťia Baylor Rom├ónia ├«n Dobrogea ar trebui s─â se extind─â la nivel na╚Ťional. C├ót timp voi fi eu la conducerea Casei Na╚Ťionale de Asigur─âri de S─ân─âtate, voi sus╚Ťine acest parteneriat ╚Öi voi face tot posibilul ca el s─â func╚Ťioneze ├«n beneficiul pacientului", a spus Vasile Ciurchea.


Pagina a fost generata in 0.4973 secunde