Iată ce alimente stimulează funcțiile hepatice

157
Iată ce alimente stimulează funcțiile hepatice - alimentecarestimuleaza2-1636467412.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă voi dormiți noaptea, asta nu înseamnă că organismul se odihnește și el. De fapt, susțin specialiștii nu încetează, nici măcar o clipă să lucreze, pentru a promova sănătatea ficatului. Tocmai de aceea, nu este indicat să consumați anumite alimente, tocmai pentru a nu-i încetini misiunea pe care o are de îndeplinit. Ce nu aveți voie să mâncați seara? Alimente grele. De fapt, recomandarea medicilor este aceea de a le alege numai pe acelea care stimulează funcțiile hepatice.

În concluzie, a precizat dr. Georgiana Coroamă, este important, în primul rând, să luați cina cu cel puțin două ore înainte de a merge la culcare. În acest fel, veți putea digera mai bine alimentele. Apoi, încercați să luați cina întotdeauna la aceeași oră, întrucât creierului și corpului le plac rutinele.

Nu faceți efort și nu faceți exerciții dificile după cină sau înainte de a merge la culcare. De asemenea, o cină ideală pentru promovarea sănătății ficatului include anghinare cu puțin ulei de măsline, oțet de mere și puțin suc de lămâie. De ce anghinare? Pentru că aceasta întărește ficatul și vezica biliară și, în plus, are capacitate hepatoprotectoare. În același timp, este recomandat pentru realizarea unei bune digestii, stimulează urinarea și promovează reînnoirea celulară. Mare atenție! Consumul de anghinare nu trebuie să înlocuiască nici un tratament farmacologic. Pe lista alimentelor permise se regăsesc și legumele cu frunze verzi, care sunt bogate în fibre, vitamina B și acid folic care stimulează funcțiile ficatului și ale rinichilor. Deci, nu ezitați să consumați la cină spanac, păpădie, ruccola, cicoare, sfeclă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4907 secunde