Iaurtul probiotic, noul inamic al bolilor cardiovasculare

156
Iaurtul probiotic, noul inamic al bolilor cardiovasculare - iaurtulprobiotic-1406568706.jpg

Articole de la același autor

Consumul regulat de iaurt probiotic, ce conține microorganisme, cunoscute sub denumirea de "bacterii bune", ar putea reduce tensiunea arterială și riscul de boli cardiovasculare și atac cerebral.

Cercetătorii de la Institutul pentru sănătate Griffith și de la Școala de medicină din Australia au examinat datele științifice obținute în urma a nouă teste clinice, la care au participat peste 540 de voluntari. Aceștia au descoperit că un consum regulat de alimente ce conțin bacterii vii, cum ar fi iaurtul, laptele bătut și sana, scade tensiunea arterială, mai ales în cazul persoanelor hipertensive, iar alimentele probiotice care conțin mai multe specii de bacterii sunt mai eficiente.

"Considerăm că probioticele scad tensiunea arterială și au, de asemenea, și alte efecte pozitive asupra sănătății, inclusiv reducerea colesterolului, scăderea glucozei din sânge și a insulinorezistenței; contribuie la reglarea sistemului hormonal ce reglează tensiunea arterială și echilibrul fluidelor", a declarat Jing Sun, coordonatoarea studiului, care a fost publicat în revista Hypertension.

Pe de altă parte, nutriționistul Victoria Taylor, de la British Heart Foundation, a precizat că este nevoie de cercetări suplimentare pentru confirmarea studiilor existente, înainte de a prescrie alimente și suplimente alimentare cu probiotice pentru tratarea hipertensiunii.

"În același timp, există o serie de schimbări ale stilului de viață pe care le putem face pentru a menține un nivel optim al tensiunii arteriale. Reducerea consumului de sare, consumul mai mare de fructe și legume, exercițiile fizice și ținerea sub control a greutății corporale reprezintă tot atâtea moduri verificate și testate pentru a face acest lucru", a spus Victoria Taylor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3009 secunde