Igiena în școli trebuie să fie o prioritate!

82

Articole de la același autor

Sezonul bolilor care se transmit pe care virală este în plină desfășurare, spun medicii, iar acest lucru trebuie să reprezinte un semnal de alarmă atât părinți, cât și pentru cadrele didactice, spun medicii.

"A început școala și trebuie să se înțeleagă că atât părinții și copiii, cât și profesorii au niște obligații în ceea ce privește igiena personală, mai ales că deja au părut cazuri de răceli și alte boli datorate în primul rând igienei precare. Consider că nu e rău să reamintim că igiena personală este foarte importantă pentru a putea preveni o seri de boli și de îmbolnăviri, care deși nu sunt foarte grave, creează disconfort și nouă, în spital, aglomerație pe secții. Din experiența anilor trecuți, când am avut destul de multe cazuri, le recomand tuturor ca de la primele semne de boală să se prezinte la medicul de familie pentru că este foarte greu să ții internat un copil de 5-6 ani internat în spital, indiferent că stă cu mama sau singur", a declarata managerul Spitalului Județean Constanța, Dănuț Căpățână. 

De la începutul anului școlar, Direcția Județeană de Sănătate Publică Constanța a depistat deja primele 6 cazuri de Hepatită virală A, la un grup de copii din Medgidia. Medicii susțin că principala cauză a îmbolnăvirii este chiar lipsa igienei personale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5568 secunde