În 2011, Sănătatea va primi cu aproape 40% mai puțini bani

280
Asociațiile pacienților cu boli cronice trag un semnal de atenție: bugetul pentru Sănătate 2011, așa cum este prezentat în documentele Ministerului Finanțelor este "un grav atentat împotriva populației".
"Fără o strategie în sistemul sanitar, nu există nici responsabilitate. Acest lucru este evident și acum, la calcularea bugetului pe 2011: buget mai mic decât cel de anul acesta cu 38%. În prezent, tratamentele pacienților cronici au fost întrerupte în Vrancea, Vaslui, Botoșani, Tulcea, Arad, Iași, Suceava. Mai mult, noul sistem de calcul al rețetelor compensate, modificat la 1 iulie și 1 octombrie, a avut drept consecință faptul că sute de mii de pacienți au renunțat la tratament", se arată într-un comunicat de presă transmis de Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice. Reprezentanții coaliției susțin că, în datele actuale, bugetul pentru Sănătate pentru anul următor este "aproape inexistent". "Adică supraviețuiește cine poate și își permite să-și plătească sănătatea, iar restul sunt condamnați la moarte", se mai arată în comunicat.
În consecință, reprezentanții pacienților le solicită guvernanților să ia măsuri pentru a asigura un act medical corespunzător în 2011.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 30 Noiembrie 2010
Stire din Sănătate : Trei din patru copii suferă de otită
Pagina a fost generata in 1.5905 secunde