Încălțămintea din plastic purtată vara - principala cauză a eczemelor

392
Specialiștii avertizează că încălțămintea din plastic sau din înlocuitori de piele purtată vara reprezintă principala cauză a apariției eczemelor. "Piciorul trebuie lăsat să respire în fiecare anotimp, dar mai ales vara, datorită ritmului accelerat de transpirare a întregului organism. Toxinele neeliminate de organism duc la apariția ciupercilor, a eczemelor și a microbilor", afirmă medicul derma-tolog Carmen Curea, de la Spitalul "Colentina" din Capitală. Specialistul adaugă că 70 la sută din populația urbană prezintă o formă de micoză a piciorului, în timp ce în mediul rural procentul crește la 90 la sută. 
Principala vinovată de apariția acestui microb este încălțămintea nepotrivită, confecționată din materiale de proastă calitate. În acest sens, dr. Curea recomandă evitarea plasticului și a înlocuitorilor de piele. "Chiar dacă alegem să ne cumpărăm o pereche de papuci, trebuie să fim atenți ca la interior aceștia să fie căptușiți cu piele naturală. Încălțămintea de calitate îndoielnică poate duce la apariția alergiilor", completează dermatologul. Medicul precizează că piciorul transpiră chiar și atunci când este acoperit cu două sau trei barete, iar dacă nu sunt din piele, vopseaua din respectivul material se imprimă pe piele. Substanțele chimice folosite la vopsire pot produce reacții de alergie la contactul cu derma.

Atenție și la șosete!
Pentru cei care practică sportul, dermatologul are un sfat: atenție la șosetele folosite.  "Ciorapii trebuie să fie din bumbac, deoarece acesta absoarbe transpirația, lăsând pielea să respire. Șosetele din naylon trebuie evitate, la fel și cele care conțin poliester".

Vara, femeile să renunțe la pantofi
Potrivit dermatologilor, femeile trebuie să renunțe la purtarea pantofilor vara deoarece, pe lângă riscul micozelor, ele sunt predispuse și apariției bășicilor, care sunt extrem de dureroase.
Persoanelor cărora profesia nu le permite să poarte încălțări lejere, medicii le recomandă să folosească încălțămintea din piele naturală. În plus, se recomandă folosirea produselor speciale, achiziționate din farmacii, respectiv pudre speciale care absorb transpirația piciorului. Se evită astfel dezvoltarea unui mediu microbian la nivelul dermei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 17 Iulie 2009
Stire din Sănătate : Alimente care ajută vederea
Joi, 16 Iulie 2009
Stire din Sănătate : Pilulă pentru longevitate
Pagina a fost generata in 2.6128 secunde