Inflamarea tendoanelor provoacă multă durere. Cele mai afectate sunt mâinile şi picioarele

270
Inflamarea tendoanelor provoacă multă durere. Cele mai afectate sunt mâinile şi picioarele - tendoane3-1633621709.jpg

Articole de la același autor

La ora actuală, tenosinovita este o problemă de sănătate destul de des întâlnită în cabinetele medicale. Această boală, reprezintă, de fapt, inflamaţia tecii sinoviale, o membrană ce înconjoară unele tendoane. Potrivit dr. Nicoleta Marcu, afecţiunea provoacă durere şi afectează, în mod special, mâinile şi picioarele, însă, de cele mai multe ori, se poate manifesta sub forma unei inflamaţii bruşte a pielii, însoţită, uneori, de roşeaţă. Cu toate că pacientul nu are o leziune, durerea resimţită este foarte intensă, chiar şi în timpul odihnei.

Specialiştii avertizează că este esenţial ca tenosinovita să fie diagnosticată timpuriu, pentru ca pacientul să împiedice inflamaţia să distrugă tendoanele şi tecile protectoare ale acestora, prevenind apariţia unor probleme mai grave. Aşa că, dacă resimţiţi disconfort, consultaţi imediat un medic.

Pentru a înţelege ce este tenosinovita, trebuie mai întâi să ştiţi ce se întâmplă cu tendoanele, aceste structuri care au rolul de a conecta muşchii mâinilor şi ai picioarelor de oase. Ele sunt acoperite de o teacă numită membrană sinovială, care le protejează şi le izolează. Cert este că tenosinovita afectează această membrană, cauzând inflamaţii şi durere. Tenosinovita extremităţilor superioare este mai frecventă în rândul femeilor. De asemenea, această boală tinde să afecteze sportivii şi pe cei care efectuează sarcini manuale (croitori, măcelari şi chiar dentişti). Care sunt simptomele tenosinovitei? În primul rând, oamenii încep să simtă durere la nivelul încheieturii mâinilor, al gleznelor, al tălpii picioarelor şi al călcâielor. Roşeaţa sau inflamaţia durează mai multe zile, iar degetele de la mâini şi de la picioare pocnesc atunci când sunt mişcate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8474 secunde