Ingrediente periculoase din mâncare

81
Ingrediente periculoase din mâncare - triclosan-1414663072.jpg

Articole de la același autor

Bisfenolul este utilizat, de pildă, pentru fabricarea biberoanelor, amalgamelor dentare, recipientelor reîncărcabile pentru apă, recipientelor din plastic pentru băuturi, ambalajelor alimentare sau CD-urilor. El face posibilă, practic, întărirea plasticului. Dar face posibilă și creșterea riscului apariției unor afecțiuni medicale, susțin experții. Bisfenolul A este suspectat de o creștere a riscurilor de pubertate precoce la femei, de cancer de prostată sau sân și de anomalii de reproducere. Asemenea efecte au fost observate la cobai, în teste de laborator. Triclosanul, folosit la fabricarea săpunului, a pastei de dinți, a planșelor pentru tăiat legume și a jucăriilor este asociat cu dereglările hormonale și riscul apariție a unor tipuri de cancer. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 5.621 secunde