Inima, afectată de simptomele severe ale menopauzei

437
Femeile care resimt simptomele menopauzei foarte accentuat prezintă și un risc crescut de boli cardiovasculare, arată rezultatele unui studiu recent.
După ce au supravegheat 5.640 de femei cu vârste cuprinse între 46-57 de ani și cu simptome accentuate ale menopauzei, cercetătorii olandezi au luat în considerare și alți factori precum colesterolul și tensiunea arterială.
Transpirația nocturnă a fost semnalată în 38% dintre cazurile supravegheate, iar bufeurile în 39% dintre participanții la studiu.
Rezultatele au arătat că persoanele care se confruntă cu transpirații pe timp de noapte și bufeuri au nivelul colesterolului mărit și tensiunea arterială peste normal. "Astfel femeile care se confruntă cu simptome severe la menopauză sunt expuse unui risc mult mai ridicat de a dezvolta boli de inimă", conchide dr. Suzanne Steinbaum, specialistă în boli cardiovasculare la spitalul Lenox Hill din New York. Experții de la Universitatea Medicală Utrecht au concluzionat că legătura dintre severitatea simptomelor și riscul crescut de a face boli de inimă poate fi o cauză a beneficiilor reduse pe care le aduce estrogenul asupra vaselor de sânge, dacă luăm în considerare faptul că nivelul acestuia scade conside-rabil în timpul menopauzei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0994 secunde