Insomnia micșorează densitatea materiei cenușii din creier

690
Insomnia micșorează densitatea materiei cenușii din creier - 0e08b65b1d25db04c62f95a4c24424e2.jpg
Insomnia poate afecta creierul, micșorând densitatea materiei cenușii. La această concluzie au ajuns mai mulți cercetători de la Institutul de Neurologie din Olanda când au observat că persoanele care dorm mai puțin prezintă o densitate mult mai redusă a materiei cenușii decât cele care nu au probleme cu somnul.
Studiul a fost publicat recent în revista "Biological Psychiatry" și, potrivit oamenilor de știință, cele mai afectate sunt persoanele care suferă de insomnie cronică, iar principalul efect secundar este incapacitatea de a lua decizii.
În cadrul cercetării au fost comparate volumul și densitatea creierului la 13 persoane sănătoase și 24 de voluntari care erau afectați de insomnie cronică. Scanările au arătat pierderi importante ale densității creierului în cazul celor din urmă, indiferent de perioada de timp de când sufereau de această afecțiune.
Specialiștii spun însă că persoanele care suferă de insomnii trebuie să se prezinte la un medic specialist pentru a li se recomanda un tratament medicamentos. Potrivit acestora, administrarea pastilelor pentru tratarea acestei probleme este riscantă, deoarece creează dependență.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9993 secunde