Introducerea rețetelor electronice ar putea fi amânată

253

Articole de la același autor

Ministrul Sănătății, Vasile Cepoi, are programate pentru astăzi întâlniri cu reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate ocazie cu care se va aborda problema introducerii rețetei electronice.

"Informațiile pe care le avem sunt contradictorii, de aceea vom discuta aceste aspecte privind introducerea rețetei electronice și dacă constatăm că sunt probleme, se are în vedere o eventuală amânare a introducerii acesteia", a declarat Vasile Cepoi.

Odată cu introducerea experimentală a sistemului la sfârșitul săptămânii trecute, o parte dintre medici au anunțat că nu au softul necesar pentru a folosi rețeta electronică. Despre introducerea rețetei electronice se va discuta și în Colegiul Ministerului Sănătății, anunță Agerpres.ro.

Reamintim că președintele interimar al CNAS, Dorin Ionescu, anunța în luna mai că rețeta electronică va fi obligatorie din luna iulie, urmând să funcționeze experimental de la 1 iunie în paralel cu cea tipizată.

La rândul lui, ministrul Vasile Cepoi declara, la sfârșitul săptămânii trecute, că rețetele electronice nu vor fi implementate până când nu va fi elaborată o strategie care să elimine riscurile.

Totodată, dr. Vasile Astărăstoaie, președintele Colegiului Medicilor, declara, tot săptămâna trecută, că medicii s-au cam săturat să înceapă o activitate fără să se cunoască modul de funcționare a acesteia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4958 secunde