Jigniri la adresa mamelor: "O mamă care naște prin cezariană nu este o mamă bună?"

4582
1

Articole de la același autor

Aceasta este întrebarea pe care o primește destul de des educatorul prenatal Liliana Tudose. Mamele care nasc prin operație cezariană se simt așa, de multe ori din cauza celor din jur care subapreciază efortul lor. Însă aceștia nu țin cont de toată durerea pe care acestea o îndură, de riscurile unei operații la care se supun și nici de urmările care le marchează pe timp îndelungat.

"Fiecare mamă care alege un anumit mod de a naște are o anumită istorie personală, are anumite experiențe care îi pot da emoții sau îi creează aspirații pentru copilul său. A compara o mamă care alege să nască natural cu o alta care se cezariază la cerere este un act fără motivație. Suntem diferiți, reacționăm diferit, ne dezvoltăm diferit, avem valori care ne diferentiază ca oameni.

Ca oameni, ne propunem anumite țeluri, credem în anumite valori, alegem anumite căi de a ne îndeplini visele. Un vis îl poți îndeplini printr-un mijloc care te reprezintă numai pe tine, îți aduce satisfacții ție și familiei tale. Orice femeie este o mamă bună pentru copilul ei, indiferent de modul în care a ales să nască, să îl hrănească, să îl educe.

Ea își dorește ceea ce este mai bun pentru puiul ei. Știe. O face instinctiv", a spus secialistul.

Așadar, potrivit specialistului, femeile care nasc prin cezariană sunt mame cel puțin la fel de bune ca și cele care nasc pe cale vaginală, fără îndoială. Iar acestea nu trebuie să se lase influențate de afirmațiile tendențioase ale celor din anturaj.

Comentează știrea

conespan
11 octombrie 2017
x

Important e sa aiba grija de el si sa nu-l abandoneze.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6078 secunde