La ce interval de timp își pot lua rețetele pacienții asigurați

145
La ce interval  de timp  își pot lua rețetele  pacienții asigurați - laceinterval-1435073432.jpg

Articole de la același autor

Persoanele asigurate beneficiază de medicamente compensate, în tratamentul ambulatoriu, prescrise de către medicii de familie și de către medici specialiști. La o consultație, pentru fiecare afecțiune, pot fi prescrise 1-3 medicamente (excepție fac copiii cu vârste între 0-12 luni și bolnavii incluși în programele de sănătate, pentru care numărul de medicamente corespunde schemei terapeutice).

"Medicamentele cu și fără contribuție personală se prescriu pentru 3-5 zile în afecțiuni acute, 8-10 zile în afecțiuni subacute și până la 30 de zile în afecțiuni cronice (și până la 60 de zile pentru diagnosticul de diabet zaharat).

Prescripția medicală pentru afecțiunile acute și subacute este valabilă 24 de ore în mediul urban, iar cea care se eliberează la externarea din spital cuprinde medicația pentru maximum 30 de zile.

Asigurații beneficiază de medicamente compensate în proporție de 50%, 90% și 100%.

Categoriile de asigurați care beneficiază de decontare indiferent de tratament sunt copiii cu vârste cuprinse între 0 - 18 ani, tineri între 18 - 26 ani (dacă sunt elevi, studenți sau ucenici), gravidele și lăuzele, persoanele prevăzute în legi speciale, persoanele diagnosticate cu boli care beneficiază de gratuitate", a explicat Carmen Laura Maxim, purtătorul de cuvânt al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 24 Iunie 2015
Stire din Sănătate : Teste gratuite pentru osteoporoză
Pagina a fost generata in 1.3469 secunde