La Pediatria Spitalului Județean domină afecțiunile respiratorii

382
La Pediatria Spitalului Județean domină afecțiunile respiratorii - copiiscju-1342192984.jpg
Cadrele medicale care lucrează în secția de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța spun că de când a început vara, numărul copiilor internați a crescut cu aproape 200 pe lună. "Odată cu începerea sezonului estival numărul internărilor a început să crească. În primele zece zile din iulie avem deja 256 de internări, în condițiile în care într-o perioadă normală a anului avem o medie de 582 de internări pe lună. În iunie am avut un total de 709 pacienți care au rămas în spital, dar luna aceasta estimăm că numărul lor va depăși 800", a declarat dr. Cristina Mihai, șeful secției de Pediatrie a unității sanitare. Medicul pediatru a precizat că cele mai frecvente probleme întâmpinate de micuți în această perioadă sunt afecțiunile respiratorii.

"În iunie au dominat problemele respiratorii, iar acum avem foarte multe îmbolnăviri ale căilor respiratorii superioare, precum faringite, faringo-amigdalite, angine, rinofaringite. La copiii mici, acestea se manifestă prin creșterea mare a temperaturii și, în multe rânduri, de vărsături, ceea ce impune spitalizarea. Cu cât copilul este mai mic și aportul oral este dificil, acesta nu poate primi lichide pe gură și se deshidratează", a explicat dr. Mihai.

De asemenea, în lunile de vară s-a înregistrat și un număr mare de îmbolnăviri respiratorii inferioare, de tipul pneumoniilor acute interstițiale, bronhopneumoniilor și bronșiolitelor, dar au fost semnalate și infecții enterale, cum ar fi gastroenteritele acute de sezon. Dr. Cristina Mihai a mai spus că în luna iulie au început să apară și copii cu insolații, cu edem cerebral acut, vărsături sau hipertermie în urma expunerii prelungite la soare. Pentru a evita vizitele la urgența spitalului, medicul pediatru le recomandă părinților să își expună copiii cât mai puțin în lumina directă a soarelui și mai ales la orele de vârf, între 09.00 și 17.00. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4893 secunde