Lecție deschisă la grădiniță, despre bolile infecțioase în colectivitate

490
Lecție deschisă la grădiniță, despre bolile infecțioase în colectivitate - lectiedeschisa-1474476845.jpg

Articole de la același autor

Părinții preșcolarilor care frecventează Grădinița nr. 33 din Constanța au avut parte, recent, de o lecție deschisă despre bolile infecțioase, susținută de dr. Rodica Mătușa, consultant medical al Fundației Baylor Marea Neagră. 


Medicul a discutat cu 25 de părinți despre bolile cunoscute ca fiind ale copilăriei, cum ar fi pojarul, pojărelul și tusea convulsivă și despre efectele lor la maturitate, însă și despre hepatitele virale A, B și C și despre infecția cu HIV. Dr. Mă-tușa a pus accent pe căile de transmitere ale HIV, asigurându-i pe cei prezenți că un copil infectat nu reprezintă niciun pericol în comunitate ori în colectiv și subliniind că discriminarea este inamicul cel mai mare al unor oameni care nu produc niciun rău celor din jur. 


Reprezentantul Fundației Baylor Marea Neagră le-a vorbit celor prezenți la întâl-nirea găzduită de Grădinița nr. 33 din Constanța și de importanța vaccinării, acesta fiind un subiect foarte disputat în ultimii ani. De altfel, părinții și-au arătat interesul pentru argumentele pro sau contra vaccinării, despre schema obligatorie de vaccinare, dar și despre intrarea în colectivitate a copiilor nevaccinați. 


"Nu există în lumea aceasta vaccin care să nu aibă efecte adverse. Copilul se poate simți rău după vaccin, este adevărat, însă efectele pozitive sunt mult mai im-portante decât cele negative. Trebuie să ne gândim că, prin vaccinare, copilul va fi ferit de multe boli periculoase, mai ales dacă le face la maturitate", a concluzionat dr. Rodica Mătușa. 


La rândul său, Eugenia Colța, directorul Grădiniței nr. 33, a precizat că întâl-nirea organizată cu sprijinul Fundației Baylor Marea Neagră a fost foarte utilă și apreciată de părinți: "Scopul acestei întâl-niri a fost de a-i ajuta pe părinții care au pentru prima dată copiii în colectivitate, la grădiniță, să înțeleagă mai multe despre pericolul bolilor infecțioase. Acțiunea a fost un real succes!". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7054 secunde