Legumele și fructele nu vă protejează de tumori

409
Legumele și fructele nu vă protejează de tumori - 7d48ce241ed22e051b7fb9b4d579deb1.jpg
Alimentația este extrem de importantă, ajutând chiar la prevenirea apariției unor afecțiuni grave, precum cancerul - acest lucru îl spune orice medic, în încercarea de a-i convinge pe pacienți să mănânce sănătos. Într-un articol publicat în "British Journal of Cancer", epidemiologul Tim Key, de la Universitatea Oxford, susține că fructele și legumele, deși esențiale pentru o dietă sănătoasă, nu previn cancerul. Cercetătorul susține că nu a găsit nicio legătură, în studiul său, între consumul de legume și posibilitatea de a dezvolta cancer. "Concluzia este că, cel puțin în țările din vest, unde nu se duce lipsă de alimente naturale, o creștere generală în consumul de fructe și legume nu va avea un impact deosebit asupra ratei tumorilor canceroase", a afirmat omul de știință.
Ideea că alimentele naturale previn neoplaziile a apărut în anii 70, în urma unui studiu prin care s-a demonstrat că persoanele cu deficit de vitamina A au un risc mai mare de a dezvolta cancer la plămâni. Până în 1990, oamenii de știință au început să susțină tot mai des că oamenii cu un consum scăzut de legume au un risc dublu de a se îmbolnăvi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6189 secunde