Leșinul este cauzat, în unele situații, de problemele cardiace

203
Leșinul este cauzat, în unele situații, de problemele cardiace - fondlesinsursaprecisionspine-1635253408.jpg

Articole de la același autor

De foarte multe ori, leșinul poate fi, de fapt, un simptom al unei alte afecțiuni, dar poate, de asemenea, să aibă o cauză comună, banală, care nu pune viața în pericol. De ce li se întâmplă oamenilor așa ceva? De regulă, există un motiv simplu în spatele tuturor episoadelor de leșin - creierul nu primește suficient sânge, iar organismul reacționează.

Cu toate acestea, există multe cauze posibile, de la probleme comune, de obicei inofensive la probleme rare, potențial grave. Medicii spun că leșinul trebuie întotdeauna luat în serios, deci asigurați-vă că ați fost evaluat de un medic dacă leșinați, mai ales dacă aveți antecedente de probleme cardiace. Desigur, nici măcar persoanele fără probleme cardiace anterioare nu sunt scutite. Din păcate, sincopa (termenul medical pentru leșin) este primul semn al unei afecțiuni cardiace nedetectate anterior, precizează dr. Maria Iordănescu.

Această sincopă cardiacă reprezintă doar aproximativ 15% din toate episoadele de leșin, mult mai puține decât sincopa reflexă, cel mai frecvent tip. Sincopa cardiacă este cea mai gravă formă de leșin, totuși, deoarece poate fi un vestitor al morții subite. Totuși, cauzele legate de inimă ale leșinului rezultă, de obicei, dintr-o problemă electrică care determină bătăile inimii fie prea încet, fie prea repede. Aceste așa-numite aritmii pot fi cauzate de deteriorarea unui atac de cord sau a unei boli ale mușchilor cardiaci (cardiomiopatie). Din nefericire, ambele pot perturba sistemul electric al inimii și îi pot reduce capacitatea de pompare eficient.

Alte cauze includ anomalii genetice ale sistemului electric al inimii, cum ar fi sindromul QT lung sau sindromul Brugada. În cele din urmă, condițiile care pot reduce fluxul sanguin și pot declanșa leșin includ o rigidizare a valvei aortice (stenoză aortică) sau îngustarea ieșirii ventriculului stâng din cardiomiopatia hipertrofică. Un alt motiv obișnuit pentru care oamenii leșină implică o scădere bruscă a tensiunii arteriale care are loc în picioare, cunoscută sub numele de hipotensiune posturală sau ortostatică. În timpul acestor episoade, sângele se acumulează în partea inferioară a corpului. Ca urmare, organismul primește mai puțin sânge revine în inimă, ceea ce duce la scăderea tensiunii arteriale și reducerea fluxului de sânge în creier.

Cauzele frecvente includ medicamente pentru tratarea hipertensiunii arteriale sau a prostatei mărite și leziuni ale nervilor sau disfuncții (neuropatie) cauzate de diabet, boala Parkinson sau alte boli. În același timp, căldura prea mare, hidratarea insuficientă, anxietatea, dar și foamea pot agrava problema. Nu uitați nici de nivelul ridicat de zahăr în sânge, cauzat de diabet, care poate distruge partea sistemului nervos responsabilă pentru menținerea tensiunii arteriale în limitele normale. Mai departe, această distrugere conduce la niveluri deosebit de scăzute ale tensiunii arteriale care pot favoriza apariția leșinului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 04 Ianuarie 2016
Stire din Sănătate : Primul ajutor  în caz de leșin
Joi, 20 Octombrie 2011
Stire din Sănătate : De ce leșinăm
Pagina a fost generata in 0.2986 secunde