Lipsa vitaminei B6 poate duce la apariția a numeroase probleme de sănătate

135
Lipsa vitaminei B6 poate duce la apariția a numeroase probleme de sănătate - vitaminasursahealthline-1655649129.jpg
Mulți oameni nu știu că lipsa vitaminei B6 poate duce la apariția a numeroase probleme de sănătate, cum ar fi anemia și anumite tulburări ale pielii. Înainte de toate, însă, este necesar să știți că vitamina B6 aparține grupului de vitamine solubile în apă. Prin urmare, se dizolvă în apă și nu poate fi păstrată în organism. Desigur, corpul excretă excesul de B6 prin urină, așadar trebuie să consumați zilnic alimente care o conțin, cum ar fi carnea și peștele. De asemenea, alimentele care conțin amidon, cum ar fi cartofii și anumite fructe, conțin și vitamina B6, deci le puteți consuma cu încredere. 


La momentul actual, există numeroase studii care arată faptul că utilizarea acestei vitamine, în dozele recomandate, provoacă efecte pozitive în organism. Unul dintre avantajele consumului de vitamina B este că poate scădea riscul bolilor de inimă prin scăderea nivelului de homocisteină. Cu toate acestea, suplimentarea cu această vitamină nu reduce riscul de îmbolnăvire dacă aportul alimentar nu este corect, potrivit studiilor efectuate. Atenție! Specialiștii spun că persoanele cu un nivel scăzut de B6 pot avea un risc crescut de anumite tipuri de cancer legate de tractul digestiv. Un exemplu este cancerul colorectal.
 

De asemenea, s-a demonstrat că persoanele cu un nivel sănătos de B6 în sânge au o memorie mai bună. Cu toate acestea, suplimentarea nu pare a fi eficientă pentru a îmbunătăți funcția cognitivă la pacienții cu demență. Unele studii sugerează faptul că suplimentarea cu această vitamină poate reduce simptomele sindromului premenstrual, reducând astfel schimbările de dispoziție, iritabilitatea și lipsa de concentrare. De reținut că excesul de vitamina B6 poate provoca reacții ale pielii, hipersensibilitate la lumina soarelui, greață și arsuri la stomac. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2013 secunde