Longevitatea umană este în creștere

413
Longevitatea umană este în creștere - 161a5db437806287845f5ae3bb3c7be5.jpg

Articole recomandate

Cei mai mulți dintre copiii născuți în secolul 21 ar putea să ajungă până la cea de-a 100-a aniversare. Cercetătorii danezi spun că, încă din secolul al 20-lea, oamenii din țările dezvoltate au ajuns să trăiască cu până la treizeci de ani mai mult decât în trecut. În mod surprinzător, se pare că media de vârstă crește constant.
Într-un articol publicat la sfârșitul săptămânii trecute, cercetătorii scriu că procesul de îmbătrânire se modifică. James Vaupel de la Institutul Max Planck din Germania și colegii săi din Danemarca au verificat toate studiile publicate în întreaga lume în 2004 și 2005, pe mai multe teme legate de îmbătrânire. Ei au constatat că speranța de viață crește în mod constant în multe țări, chiar dincolo de limitele pe care oamenii de știință le considerau imposibil de atins. În Japonia, de exemplu, statul cu rata de cea mai mare longevitate, mai mult de jumătate din femeile care au deja 80 de ani ar putea trăi cel puțin până la 90 de ani.
"Descoperirile în ceea ce privește îngrijirea sănătății oamenilor duc la încetinirea procesului de îmbătrânire, contrazicând ideea unui prag maximal al longevității umane", explică James Vaupel. Deși bolile care afectează în general bătrânii, precum cele de inimă, cancer sau diabet sunt în creștere, tratamentele medicale avansate fac totuși posibil ca vârstnicii să rămână activi cât mai mulți ani. Cu toate acestea, epidemia obezității ar putea complica treburile. Suprapon-derabilitatea îi face pe oameni predispuși la diferite boli și crește riscul de deces. (trad. de Andreea PERHAIȚĂ)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 05 Octombrie 2009
Stire din Sănătate : Și copiii suferă de migrene
Pagina a fost generata in 1.8076 secunde