Lucrezi prea mult? Consecințele faste ale muncii în exces

152
Lucrezi prea mult? Consecințele faste ale muncii în exces - stres-1421309651.jpg

Articole recomandate

Munca în exces îi determină pe oameni să consume mai mult alcool, punându-și în pericol sănătate, avertizează oamenii de știință într-o cercetare publicată miercuri în British Medical Journal (BMJ), potrivit AGERPRES.


O echipă internațională de cercetători a analizat o serie de studii care au implicat peste 400.000 de persoane, ajungând la concluzia că angajații care lucrează peste 48 de ore pe săptămână — pragul stabilit de o directivă europeană privind munca — sunt mai predispuși să consume alcool într-o cantitate care le pune în pericol sănătatea.

Este riscant pentru sănătate consumul a 14 băuturi alcoolice pe săptămână de către femei și a peste 21 de către bărbați, au specificat autorii.

Referința pentru băuturi este, de obicei, "unitatea" de alcool ( sau 10 de grame de alcool pur), care corespunde unui pahar standard (la bistro sau la bar), cum ar fi un pahar mic de whisky, un pahar de vin sau o halbă de bere.

Datele individuale au arătat că persoanele care lucrează 49-54 de ore pe săptămână sau a căror perioadă săptămânală de lucru se poate prelungi până la 55 de ore sau chiar la mai mult au un risc crescut (de 13%, respectiv 12% mai mare) de a abuza de alcool, comparativ cu angajații care lucrează 35-40 de ore pe săptămână.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 08 Decembrie 2014
Stire din Economie : S-a scumpit munca
Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce este accidentul de muncă
Pagina a fost generata in 0.4463 secunde