Lucrezi prea mult? Consecințele faste ale muncii în exces
Articole recomandate
Fiica lui Mihai Stoica, mărturisiri emoţionante despre lupta cu cancerul, la o vârstă atât de fragedă
26 Martie 2024
Adrian Marinescu: "Rujeola a ţinut mai mult decât sezonul de gripă. Sunt 60-70 de prezentări zilnice la camera de gardă"
21 Martie 2024
Constanţa, din nou fruntaşă la numărul de cazuri de Covid!
20 Martie 2024
Munca în exces îi determină pe oameni să consume mai mult alcool, punându-și în pericol sănătate, avertizează oamenii de știință într-o cercetare publicată miercuri în British Medical Journal (BMJ), potrivit AGERPRES.
O echipă internațională de cercetători a analizat o serie de studii care au implicat peste 400.000 de persoane, ajungând la concluzia că angajații care lucrează peste 48 de ore pe săptămână — pragul stabilit de o directivă europeană privind munca — sunt mai predispuși să consume alcool într-o cantitate care le pune în pericol sănătatea.
Este riscant pentru sănătate consumul a 14 băuturi alcoolice pe săptămână de către femei și a peste 21 de către bărbați, au specificat autorii.
Referința pentru băuturi este, de obicei, "unitatea" de alcool ( sau 10 de grame de alcool pur), care corespunde unui pahar standard (la bistro sau la bar), cum ar fi un pahar mic de whisky, un pahar de vin sau o halbă de bere.
Datele individuale au arătat că persoanele care lucrează 49-54 de ore pe săptămână sau a căror perioadă săptămânală de lucru se poate prelungi până la 55 de ore sau chiar la mai mult au un risc crescut (de 13%, respectiv 12% mai mare) de a abuza de alcool, comparativ cu angajații care lucrează 35-40 de ore pe săptămână.
O echipă internațională de cercetători a analizat o serie de studii care au implicat peste 400.000 de persoane, ajungând la concluzia că angajații care lucrează peste 48 de ore pe săptămână — pragul stabilit de o directivă europeană privind munca — sunt mai predispuși să consume alcool într-o cantitate care le pune în pericol sănătatea.
Este riscant pentru sănătate consumul a 14 băuturi alcoolice pe săptămână de către femei și a peste 21 de către bărbați, au specificat autorii.
Referința pentru băuturi este, de obicei, "unitatea" de alcool ( sau 10 de grame de alcool pur), care corespunde unui pahar standard (la bistro sau la bar), cum ar fi un pahar mic de whisky, un pahar de vin sau o halbă de bere.
Datele individuale au arătat că persoanele care lucrează 49-54 de ore pe săptămână sau a căror perioadă săptămânală de lucru se poate prelungi până la 55 de ore sau chiar la mai mult au un risc crescut (de 13%, respectiv 12% mai mare) de a abuza de alcool, comparativ cu angajații care lucrează 35-40 de ore pe săptămână.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Duminică, 11 Ianuarie 2015
Marţi, 30 Decembrie 2014
Joi, 20 Noiembrie 2014
Vineri, 12 Decembrie 2014
Luni, 08 Decembrie 2014
Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014
Luni, 24 Noiembrie 2014
Duminică, 23 Noiembrie 2014
Sâmbătă, 08 Noiembrie 2014
Miercuri, 22 Octombrie 2014