Lumea medicală, în doliu. Unul dintre cei mai mari medici din România a murit

171
1
Lumea medicală, în doliu. Unul dintre cei mai mari medici din România a murit - lumanare-1438618551.jpg

Articole recomandate

Academicianul Laurențiu Popescu a încetat din viață duminică seară, la 71 de ani. Profesorul a fost directorul Institutului Victor Babeș, din Capitală, acolo unde a descoperit telocitele, un tip de celule umane cu rol regenerativ, capabile să vindece inimile pacienților care au suferit un infarct miocardic.



"Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București anunță cu un profund regret trecerea la cele veșnice a Academicianului Laurențiu Mircea Popescu. Profesor, educator, cercetător, eminent membru al elitei medicale românești și – prin rezultatele sale în cercetarea științifică fundamentală - și al lumii medicale de pretutindeni, Academicianul Laurențiu Mircea Popescu a fost una dintre cele mai strălucite și valoroase personalități pe care le-a avut Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila". A condus destinele acestei Universități timp de 12 ani (1992-2004), a fost membru titular al Academiei Române, al altor prestigioase foruri și organizații profesional- știintifice internaționale, recompensat cu numeroase premii și distincții în țară și în afara ei", se arată într-un comunicat de presă al UMF Carol Davila, din București, potrivit Realitatea.net.

Trecând barierele strict didactice spre cercetarea fundamentală, Acad. Laurențiu Popescu a identificat, împreună cu echipa sa de la Institutul "Victor Babeș" și UMF "Carol Davila", un nou grup de celule cu un promițător potențial regenerativ, o descoperire ce deschide noi drumuri și prefigurează o schimbare radicală a terapiilor de reparare a țesuturilor bolnave. Numele său va rămâne în istoria medicinei legat de această descoperire, iar recunoașterea lumii științifice îl va așeza pentru totdeauna în prim-planul cercetătorilor de excepție, se mai arată în comunicat.

"Generații întregi de studenți, rezidenți, medici, colegi și cadre didactice îi aduc un ultim omagiu și angajamentul profesional și științific de a-i continua opera. DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE! Condoleanțe distinsei sale familii", se arată pe finalul comunicatului.     



Comentează știrea

adi
4 august 2015
anunt

Căutam Operatori calculator pentru publicare anunțuri. Se lucrează comod de acasă aprox. 3 ore pe zi. Cerințe: - cunoștinte minime PC - necesar calculator - conexiune internet - răbdare - seriozitate .Nu este necesară experiență. Instruire gratuită oferită sub forma unor lecții prin mail(contactați-mă doar pe e-mail). Acolo veți găsi toate răspunsurile la toate întrebările atât timp cât citiți cursurile. Veți trece mai întâi prin instruire, apoi care doriți, o să începeți să lucrați. Program part-time. Acest proiect vizează piața americană a cărților electronice. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 01 August 2015
Stire din Sănătate : Cum ne protejăm tenul pe timpul verii
Pagina a fost generata in 2.8241 secunde