Luni, ziua celor mai multe îmbolnăviri

334
Tuturor le displace ziua de luni, marcând începutul unei noi săptămâni de muncă. Cercetătorii britanici au demonstrat științific faptul că această zi este cea mai grea din săptămână, fiind ziua în care sunt consemnate cele mai multe îmbolnăviri și cea mai mare rată a absenteismului de la locul de muncă sau studii.
Cercetarea a fost realizată pe un eșantion de 11.000 de angajați din sectorul privat din Marea Britanie, cu privire la afecțiunile invocate pentru a absenta de la serviciu în prima zi a săptămânii. Cel mai frecvent, oamenii au acuzat probleme musculo-scheletice, infecții virale sau boli cauzate de stres. Infecțiile virale sunt cele mai comune motive de absenteism, iar întinderile musculare și durerile de spate au fost prezente în aproximativ 24% din cazuri.
Din cercetarea britanicilor reiese că femeile chiulesc cel mai mult de la program, ele luându-și cu 24% mai multe zile libere de-a lungul anului, comparativ cu bărbații. Motivele sunt de regulă stresul, extenuarea și depresia. Când lipsesc, bărbații o fac din cauza durerilor musculare, a fracturilor și a altor leziuni fizice.
Pe de altă parte, vineri se "chiulește" cel mai puțin de la serviciu.
În ceea ce privește perioadele din an, în ianuarie sunt reclamate cele mai multe îmbolnăviri, mai precis în perioada 2 - 9 ianuarie, după ce se termină zilele libere legale destinate trecerii în noul an.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5877 secunde